«Ξεκινά η μελέτη για το φράγμα στη Φαρμάκη»

Σε αγροτική περιοχή της Φαρμάκης της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου βρέθηκε προ ημερών ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ελασσόνας κ. Γιάννης Νάνος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο που προτάθηκε από την κοινότητα για την κατασκευή φράγματος που θα εξυπηρετεί την άρδευση της περιοχής.

Ο κ. Νάνος συνοδευόταν από τον πολιτικό μηχανικό κ. Παναγιώτη Κουκνάκη, ο οποίος θα εκπονήσει τη μελέτη για την κατασκευή του φράγματος στη θέση «του Βλάχου» της τοπικής κοινότητας Τσαπουρνιάς – Φαρμάκης. Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Τσαπουρνιάς κ. Κωνσταντίνος Βλάχος και αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Κουκνάκης συγκέντρωσε πληροφορίες για την περιοχή και τη χωροθέτηση του φράγματος και δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί το συντομότερο τα τεχνικά στοιχεία της προμελέτης που είχε συντάξει ο πρώην Δήμος Σαρανταπόρου. Ο κ. Νάνος σημείωσε πως η κατασκευή του φράγματος είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση για τη δημοτική αρχή, καθώς η ορθολογική διαχείριση των επιφανειακών υδάτων είναι παράγοντας ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα.

Αμέσως μετά την αυτοψία στο χώρο ο κ. Νάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρεθήκαμε σήμερα στη Φαρμάκη με τον ιδιώτη μελετητή, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τη μορφολογία του εδάφους και τη σπουδαιότητα του φράγματος για τις καλλιέργειες στην περιοχή. Μετά την αυτοψία είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι η μελέτη θα είναι σύντομα έτοιμη και το έργο θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια νερού και να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερες αρδευόμενες εκτάσεις. Η δημοτική μας αρχή με πρωτεργάτη τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με μεγάλα έργα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας. Έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».

Την ικανοποίησή τους για την έναρξη της διαδικασίας της μελέτης για την κατασκευή του φράγματος στη Φαρμάκη εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινότητας και οι παριστάμενοι αγρότες, μεταφέροντας την αγωνία και την ανυπομονησία των συγχωριανών τους για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.