Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Ο Δήμαρχος Ελασσόνας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών

Σε δήλωση δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα – για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών – επισημαίνονται τα εξής:

«Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Και παρά τις διαχρονικές, αλλά και τις τρέχουσες κρίσεις και προκλήσεις με τις οποίες η ανθρωπότητα, ιδίως την ώρα τούτη, έρχεται σφόδρα αντιμέτωπη, στεκόμαστε με ακόμη περισσότερο σεβασμό, θέρμη και αισιοδοξία πλάι στο γυναικείο κίνημα και τις γυναίκες. Σε αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον, η προσδοκία μας για οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική ισορροπία εντείνεται ακόμη περισσότερο, την ώρα που γνωρίζουμε ότι η επίτευξή τους είναι δυνατή με ισχυρές και ανεξάρτητες γυναίκες.

Καθώς λοιπόν, η ισότητα των φύλων αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλλιεργείται η καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων και η κάλυψη των αναγκών όλων των φύλων, -όσο διαφορετικές, αλλά και όσο αλληλένδετες είναι- στέλνουμε προς όλες, τις θερμότερες ευχές μας, ώστε να διατρανώσουμε μαζί τη στήριξή μας σε όποια προσπάθεια μας φέρνει πιο κοντά σε μία κοινωνία, ανθεκτική, ισότιμη και δίκαιη, με ισχυρούς τους ρόλους που επιθυμούν: ως αγωνίστριες, σπουδάστριες και εργαζόμενες, ως σύντροφοι και μητέρες».Εσκίογλου: Να δώσουμε τη μάχη για ισότητα, σεβασμό και ειρηνική συνύπαρξη

Μήνυμα του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έρχεται σε μία περίοδο όπου δυστυχώς τα σπουδαιότερα ιδανικά μας ως ανθρωπότητα έχουν παραμεριστεί από τα κανόνια του πολέμου.

Πρέπει λοιπόν ως κοινωνία να αναλογιστούμε πως για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε τις μάχες όχι μόνον για την αυτονόητη ισότητα ανδρών και γυναικών, αλλά και για το σεβασμό μεταξύ των λαών και την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, τις συζύγους, τις συντρόφους, τις εργαζόμενες, τις γυναίκες του κόσμου!»Δήμος Τεμπών: Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει σ΄ όλους μας τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας

Σε ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών επισημαίνονται τα εξής:

«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη»  παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των φύλων.

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας  έρχεται να υπενθυμίσει σ΄ όλους μας τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους.
Είναι μια επέτειος –σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Αφορμή για τούτη την ημέρα μνήμης αποτελεί η  μεγάλη διαμαρτυρία των γυναικών, που έγινε στις  8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, ζητώντας «ίση αμοιβή σε ίση εργασία» καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Παρά την πρόοδο όμως που έχει σημειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γυναικεία ισότητα, σε αρκετές ακόμα χώρες ο ρόλος της γυναίκας παραμένει υποβαθμισμένος.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και της ανεργίας η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας.

Είναι καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και σεβασμό, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στη δημοκρατία και την ίδια τη ζωή!!!

Ο Δήμος Τεμπών, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε, σεβόμενος και τιμώντας το ρόλο, τη δράση και  τον  καθημερινό αγώνα των γυναικών προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές: «Βοήθεια στο σπίτι», Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις κοινωνικές δράσεις του, να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα, το στυλοβάτη της κοινωνίας μας, παρέχοντας διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στο ρόλο της και την υψηλή αποστολή της.

Τελειώνοντας, ιδιαίτερο χαιρετισμό αγάπης και τιμής απευθύνω προς τις μητέρες, τις συζύγους, τις αδελφές των αγνοουμένων, των πεσόντων και των τραυματιών της Κυπριακής, Συριακής, Αφγανικής, Ουκρανικής  τραγωδίας, αλλά και σε κάθε γωνιά του κόσμου, τις γυναίκες πρόσφυγες, τις  γυναίκες που πεθαίνουν προσπαθώντας να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή, σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση, τόσο τη δική τους, όσο και ολόκληρης της οικογένειάς τους.

Χρόνια πολλά λοιπόν σ΄ όλες τις γυναίκες του κόσμου!!

Χρόνια Πολλά  στη μάνα, στη σύζυγο , στην  κόρη, στην αδελφή..

Χρόνια Πολλά στη γυναίκα της πόλης και του χωριού..

Χρόνια Πολλά στην εργαζόμενη αλλά και την άνεργη..  ».Μήνυμα Θ. Νασιακόπουλου για την Ημέρα της Γυναίκας

Σε μήνυμα του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου για τη σημερινή ημέρα της γυναίκας, το οποίο τιτλοφορείται: «Σήμερα γιορτάζει το άλλο μισό του ουρανού», επισημαίνονται τα εξής:

«Σήμερα γιορτάζουν οι γυναίκες, το «άλλο μισό του ουρανού». Η σημερινή ημέρα ανήκει σε όλες αυτές που και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας καλούνται να ανταποκριθούν με επιτυχία στους πολλαπλούς και συχνά συγκρουόμενους κοινωνικούς ρόλους που ασκούν.

Σήμερα γιορτάζει η μητέρα, η εργαζόμενη, η σύζυγος, η κόρη, η νοικοκυρά, η φίλη,  η γιαγιά, το κοινωνικά ενεργό μέλος … Μόνο τιμή τους αρμόζει γιατί  ανταποκρίνονται με επιτυχία σε όλους αυτούς τους πολλαπλούς ρόλους.

8 του Μάρτη είναι η ημέρα της θύμησης των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου που με τη δύναμη του μυαλού, τη θέληση της καρδιάς και την επιρροή των συναισθημάτων κατάφεραν να συμβάλλουν στη δημιουργία μια καλύτερης, πιο δίκαιης κοινωνίας. Κατάφεραν να διανύσουν ένα δύσκολο δρόμο με στόχο να κάνουν τα οράματα τους πραγματικότητα. Μπορεί να μην έφτασαν στο τέρμα αλλά έχουν διανύσει τα πιο κακοτράχαλα σημεία!

Χρόνια πολλά λοιπόν, σε όλες  τις γυναίκες».

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google