Συλλήψεις σε Ελασσόνα, Λάρισα, Τύρναβο

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (02-03-2022) το πρωί στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με ποινή φυλάκισης -12- μηνών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού και άγνωστων, μέχρι στιγμής, ατόμων, για απάτη

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και άγνωστων, μέχρι στιγμής, ατόμων, για απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος ημεδαπού άνδρα.
Ειδικότερα, την 26-06-2021, άνδρας, εμφανιζόμενος ως αγοραστής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα σχετικά με αγγελία πώλησης δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά αυτής. Προκειμένου να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προκαταβολή, ζήτησε από τον παθόντα τον τραπεζικό του λογαριασμό και τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας που είναι συνδεδεμένη σε αυτόν. Ο παθών, του γνωστοποίησε τα προαναφερόμενα στοιχεία, καθώς και τους κωδικούς που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο.
Ακολούθως, ο δράστης τον παρέπεμψε σε δήθεν συνεργάτη του, οδηγό μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος του ανέφερε ότι την 28-06-2021 θα παραλάμβανε τη μοτοσικλέτα και ο παθών θα του έδινε το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο παθών διαπίστωσε ότι μεταφέρθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των -6.200- ευρώ σε λογαριασμό του ημεδαπού δράστη, ενώ έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία με τους δράστες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (02-03-2022) το πρωί σε περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, -2- ημεδαποί άνδρες, για κλοπή.
Ειδικότερα, οι δράστες κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, έμφορτο με μία σιδηροδρομική ράγα, μήκους -2- μέτρων και μία φιάλη οξυγόνου. Όπως προέκυψε, η ράγα αφαιρέθηκε νωρίτερα από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε και παρελήφθη από υπάλληλο του Ο.Σ.Ε, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και η φιάλη οξυγόνου.

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (02-03-2022) το απόγευμα στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας με ποινή φυλάκισης -10- μηνών, για κλοπή.