Ο Παλαιός Παντελεήμονας…. εικόνες

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας

Ένας μαγευτικός χειμερινός προορισμός διαφορετικός από πολλούς άλλους που θα συναντήσετε σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το χωριό είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά που θα επισκεφτείτε ποτέ. Εκεί ο χρόνος σταματά και έχετε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε ένα υπέροχο τοπίο γεμάτο δέντρα και βλάστηση, μια υπέροχη θέα καθώς το χωριό διαθέτει την καλύτερη πανοραμική θέα του Θερμαϊκού κόλπου και πάνω από όλα θα απολαύσετε την ησυχία και τη γαλήνη του χωριού.

Οι ντόπιοι του χωριού είναι άνθρωποι νέοι και πολύ φιλόξενοι που έχουν ετοιμάσει το χωριό και τα μαγαζιά τους με πολύ μεράκι. Το χωριό σφύζει από ζωή ιδιαίτερα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες των Σαββατοκύριακων. Πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές στον Παλαιό Παντελεήμονα από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

 

Οπότε τις μεσημεριανές ώρες θα δείτε το χωριό να είναι γεμάτο με κόσμο τόσο στα καφέ όσο και στις ταβέρνες γύρω από τον πλάτανο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία με την εκκλησία! Αυτή η εικόνα αλλάζει εντελώς τις απογευματινές ώρες που τα πούλμαν αναχωρούν και μετά τις οκτώ το βράδυ δεν ακούτε απολύτως τίποτα στο χωριό.

Το βράδυ μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε έναν περίπατο προς την είσοδο του χωριού κοντά στο πάρκινγκ και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα αλλά και τον εκπληκτικό έναστρο ουρανό. Είναι μια εκδρομή την οποία θα ευχαριστηθείτε όσο καμία άλλη και θα ανυπομονείτε να ξαναπάτε.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest