Τύρναβος: Γάλα στο οδόστρωμα έριξαν οι κτηνοτρόφοι

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις φέρονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, που προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας -Κοζάνης το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι παραγωγοί της περιοχής Τυρνάβου μαζί με τους κτηνοτρόφους στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους έριξαν γάλα στο οδόστρωμα και πέταξαν μπάλες με άχυρο.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τόσο το ενεργειακό όσο και οι ζωοτροφές και τα εφόδια, που έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί οι τιμές τους καθώς και την ονομασία του τσίπουρου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών από όλη την Ελλάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι από 28 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Κεντρική Μακεδονία.
“Αντί να σκύψουν στα προβλήματα των αγροτών, προβλήματα που οδηγούν στον αφανισμό τους, ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις περί επαγγελματιών διαδηλωτών”. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την τοποθέτηση του στην πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρουδάς.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών είναι, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτορας αναπροσαρμογής, που έχει οδηγήσει σε υπέρμετρη αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος, μείωση κόστους παραγωγής, επιδότηση αγροτικών εφοδίων, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Αυτό που θα αποφασιστεί είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεις, άνοιγμα του αγώνα και σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και συνάντηση με κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής του κλιμακίου τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Πηγή: ertnews.gr
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest