Το Τ.Σ του Αμπελώνα ζητά την ολοκληρωτική ανακαίνιση του παλιού Δημαρχείου

Συνεδρίαση Τοπικού περί Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελώνα

Την ανακαίνιση του ισόγειου του παλιού Δημαρχείου Αμπελώνα συζήτησε το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελώνα στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος, Τσακνάκη Παρασκευή, έθεσε υπόψη του συμβουλίου τη μελέτη του έργου ανακαίνισης του παλιού Δημαρχείου Αμπελώνα και μετατροπής του σε Πολιτιστικού Κέντρο που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, όπου και διαπιστώθηκε ότι στην ανακαίνισή του δε συμπεριλαμβάνεται το ισόγειο του εν λόγω κτιρίου ούτε εσωτερικά αλλά ούτε καν εξωτερικά όπως μας παρουσιαζόταν με ανάλογη μακέτα από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε πολλές δημοσιεύσεις!

Μεταξύ άλλων στο συμβούλιο αναφέρθηκαν τα εξής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα τέτοιο έργο θα υλοποιηθεί και θα δοθεί ξανά ζωή σε ένα αναξιοποίητο δημοτικό κτίριο αποκτώντας παράλληλα ο Αμπελώνας ένα Πολιτιστικό Κέντρο που τόσο έλειπε. Ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι και η ανακαίνιση του ισόγειου του συγκεκριμένου κτιρίου όπου υπάρχουν 2 μεγάλα δημοτικά καταστήματα αυτή τη στιγμή στο ένα εκ των οποίων στεγάζεται το ΚΑΠΗ και το άλλο διατίθεται προς ενοικίαση. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι αν ένα έργο μείνει ημιτελές είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο και ιδιαίτερα κοστοβόρο να ολοκληρωθεί σε άλλη φάση.

Η ανακαίνιση του ισόγειου θα συντελέσει αρχικά στην όμορφη συνολική εικόνα του κτιρίου καθώς πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας και θα αποτελέσει στολίδι αν ανακαινισθεί στο σύνολό του και όχι να είναι το πάνω μέρος σύγχρονο και το ισόγειο σε άσχημη κατάσταση.

Επιπλέον τα δημοτικά καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο δεδομένου ότι προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε όλους του δημότες λόγω θέσης, θα μπορέσουν πολύ πιο εύκολα να αξιοποιηθούν αν ανακαινιστούν, πάντα προς όφελος των δημοτών.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε από τη δημοτική αρχή να προσπαθήσει να βρει επιπλέον χρήματα να εντάξει και το ισόγειο του πρώην Δημαρχείου στην ανακαίνιση που πρόκειται να ξεκινήσει».

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest