Χωρίς ρεύμα το Λιβάδι – Δύσκολη νύχτα στην Υπέρεια Φαρσάλων

Το χιόνι έχει σκεπάσει το Λιβάδι Ελασσόνας με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους -3 βαθμούς Κελσίου και τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες, καθώς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Όπως επισημαίνει η “Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου”, στην περιοχή πνέουν  ισχυροί άνεμοι, με χιονοθύελλα και οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από της 5 χθες το απόγευμα και χωρίς σταθερά τηλέφωνα.

Δύσκολο βράδυ στην Υπέρεια

Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Υπέρειας Φαρσάλων, καθώς αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το χωριό τους, αφού τα νερά ποταμού που υπερχείλισε λόγω της κακοκαιρίας μπήκαν στο χωριό.

Η περιοχή εχτές δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής, και οι κάτοικοι του χωριού αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στα Φάρσαλα.

«Δυστυχώς είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και από το 2017 και μετά βιώνουμε στο πετσί μας την κλιματική κρίση. Εκτιμώ ότι πάνω από 50.000 στρέμματα θα έχουν καλυφθεί με νερό. Η Υπέρεια Φαρσάλων εκκενώθηκε προληπτικά, ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές», είπε ο Γιώργος Δρόσος και πρόσθεσε:

«Το μεγάλο πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε από το μη ορθό προγραμματισμό και την αργοπορία εκτέλεσης των έργων. Στο βίντεο φαίνεται ένα καθαρισμένο ποτάμι που έπαιρνε τα νερά, αυτό το έργο εκτελέσθηκε 14 μήνες μετά τον Ιανό και δεν τελείωσε, καθαρίστηκε 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο. Τα έργα αυτά πρέπει να έχουν αστραπιαία μορφή».

Ο κ. Δρόσος τόνισε πως είναι προτιμότερο το κράτος να δαπανά χρήματα για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων παρά για αποζημιώσεις.

Στην περιοχή των Φαρσάλων υπάρχουν κάποια χωριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: megatv.com

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest