Τεράστιοι όγκοι νερού κατηφορίζουν από το χθες το βράδυ του Σαββάτου στην κοίτη του Πηνειού στην περιοχή του Φράγματος Γυρτώνης.
Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών σε ορεινές και πεδινές περιοχές των Φαρσάλων, Καρδίτσας και Τρικάλων, είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση πολλών χειμάρρων με απότομη άνοδο της στάθμης του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του.
Από το βράδυ ήρθανε τα πρώτα νερά από τον Ενιπέα των Φαρσάλων, ενώ σήμερα το βράδυ και αύριο θα μας έρθουν τα νερά από Καρδίτσα, Τρίκαλα, μιάς και τα νερά θέλουν 48 ώρες περίπου να έρθουν στις περιοχές μας.
Οι αγρότες από το Δασοχώρι, Κουλούρι, Φαλάνη, Γυρτώνη, Αμπελώνα, Μαυρόλιθο και Ροδιά, από το πρωί μαζεύουν γεωργικά μηχανήματα (μοτέρια, σωλήνες κλπ), όπως επίσης και οι μελισσοκόμοι μαζεύουν τις κυψέλες κατά μήκους του ποταμού.