Πόσο πιο χαμηλά…..

Η οικονομική κρίση, το κύμα ανατιμήσεων, οι κακές συνθήκες εργασίας, η ανασφάλεια, η περιβαντολλογική κρίση και η πανδημία που καλά κρατεί για πάνω από δύο χρόνια τώρα, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα για τους πολίτες.

Έγκλειστοι παρακολουθούν με φόβο όλα αυτά που συμβαίνουν και που κακώς πιστεύαμε πως δεν υφίστανται πιά. Βιασμοί, σεξουαλικές κακοποιήσεις, επιθέσεις με καυστικό υγρό, αυτοκτονίες, εγκλήματα.
Στο χρόνο αυτό έχουν συμβεί δώδεκα γυναικοκτονίες.

Παρόλα αυτά τα τηλεοπτικά υποπροϊόντα όπως το THE BACHELOR του ALPHA, συνεχίζει να παρουσιάζει είκοσι γυναίκες να τσακώνονται για τη διεκδίκηση ενός άντρα, προάγοντας
σεξισμό, έμφυλα στερεότυπα και στερεοτυπικές ιδέες για την αυτοδιάθεση της γυναίκας και τον ρόλο της ως σεξουαλικό αντικείμενο στην κοινωνία.

Ως ΣυνΠολιτεία προτρέπουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει με ψήφισμα του, την θεσμική του αντίδραση στα τηλεοπτικά σκουπίδια που προσβάλλουν την αισθητική ,την κουλτούρα και το ήθος μας.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσουμε το κείμενο και θα ζητήσουμε από όλους του Δημοτικούς Συμβούλους να μην μείνουν αμέτοχοι και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας
στην χειραγώγηση της συλλογικής συνείδησης των πολιτών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣυνΠολιτεια
Παιδή-Νασίκα Μαρία
Λαγκιώλη-Μπίλιου Φανή
Σουρλατζή Χαρίκλεια
Τσιόπας Χρήστος