Ροντούλης: “Εργασίες συντήρησης να γίνουν στο Κάστρο του Δαμασίου και όχι στο Χαμάμ του Τυρνάβου”.

Από τον τοπικό Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κόκουρας ανακοίνωσε εργασίες συντήρησης στο Χαμάμ του Τυρνάβου , ύψους 95.000 ευρώ.

Για τον σχεδιασμό αυτό του κ. Κόκουρα , η “Δράση Πολιτών” εκφράζει δημοσίως την πλήρη διαφωνία και εναντίωσή της. Το Χαμάμ είναι ένα κατάλοιπο της Τουρκοκρατίας, η οποία τόσα δεινά επισώρευσε στον τόπο μας , ώστε οι μνήμες της καλό είναι να σβήσουν με την πάροδο του χρόνου , παρά να διατηρηθούν , συντηρούμενες μάλιστα με δαπάνες του λαού μας.

Εξάλλου, ο κ. Κόκουρας πρέπει να καταλάβει ότι οι ονειρώξεις του για το Χαμάμ θα διχάσουν την τοπική κοινωνία και θα παροξύνουν πάθη , που καλό είναι να μένουν σε λήθαργο και να μην έρχονται στην επιφάνεια.

Για αυτό το λόγο, η “Δράση Πολιτών” αντιπροτείνει τα 95.0000 ευρώ να διατεθούν για εργασίες συντήρησης του χώρου στο παραμελημένο Κάστρο του Δαμασίου , για το οποίο ήδη υφίστανται κάποιες πρωτόλειες μελέτες.

Η δική μας πρόταση, εύκολα γίνεται αντιληπτό , ότι εμφανίζει μόνο πλεονεκτήματα . Ρίχνει χρήματα στην τοπική κοινωνία μιας σεισμόπληκτης περιοχής , τώρα που τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη , αναδεικνύει έναν αρχαιολογικό χώρο , του οποίου η επισκεψιμότητα θα μπορούσε να ανατάξει τη χειμαζόμενη τοπική οικονομία , και επιπροσθέτως επιτυγχάνει όλα τα παραπάνω χωρίς διαιρέσεις, πάθη και οξύτητες.

Προτρέπουμε, λοιπόν , τον κ. Κόκουρα να αναθεωρήσει τα σχέδιά του για το Χαμάμ και να προωθήσει προς υλοποίηση τη δική μας πρόταση. Σε τελική ανάλυση , θα έχει αποφύγει ένα ασυγχώρητο πολιτικό ολίσθημα, καθώς το Χαμάμ είναι το σύμβολο μιας εποχής ιδιαίτερα μισητής στον κόσμο του Τυρνάβου.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest