Θ. Παιδής: Από την Ελασσόνα στέλνουμε μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας

Ημέρες μνήμης, γεμάτες επίκαιρα μηνύματα, αυτές που συνδέονται με τις ηρωικές μάχες που έδωσε ο ελληνικός στρατός πριν από 109 χρόνια απελευθερώνοντας στις 6 Οκτωβρίου 1912 την Ελασσόνα από τον τουρκικό ζυγό.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την απαρχή της εποποιίας που οδήγησε στην απελευθέρωση περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, ώστε η χώρα μας μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων να έχει επιτύχει – με το αίμα των ηρώων της – τον διπλασιασμό των εδαφών.

Σε ανάμνηση των μεγάλων εκείνων εθνικών στιγμών ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις με «σταθμούς» στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, στον Προφήτη Ηλία των Αραδοσιβίων και στη «Μελούνα» της Τσαριτσάνης. Παρών ήταν ο Θανάσης Παιδής, καθώς παραβρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ελευθερίας και Δόξας το οποίο στέκει στην ιστορική «Μελούνα».
Σε μήνυμά του για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Ημέρες που έχουν μείνει χαραγμένες ανεξίτηλα στην Ελληνική Ιστορία, καθώς αποτελούν την εκκίνηση της νικηφόρας προέλασης του Στρατού που έφερε την λευτεριά σε μεγάλο τμήμα της πατρίδας μας, είναι αυτές που τιμούμαι στην Ελασσόνα, όπως και στις γύρω περιοχές.

Πέρασαν 109 χρόνια από τότε που οι Έλληνες έδωσαν και κέρδισαν μάχες, με πάθος, αυταπάρνηση, ηρωισμό και κυρίως με όραμα.
Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά εκείνων των μεγάλων στιγμών που έρχονται εκκωφαντικά να μας υπενθυμίσουν πως όταν θέλουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε, όποιος και αν βρίσκεται απέναντί μας.

Παράλληλα, οφείλουμε να αναδείξουμε την ανυπέρβλητη αξία της ενότητας που είναι αναγκαία στις σύγχρονες εποχές των πολλαπλών ανατροπών και των σύνθετων προκλήσεων.
Από την Ελασσόνα, στη σκιά του μυθικού βουνού του Ολύμπου, τιμώντας τους ήρωες του Έθνους μπορούμε να στείλουμε σε κάθε άκρη της Ελλάδας και όπου υπάρχει Ελληνισμός το μήνυμα του αγώνα, όπως και το μήνυμα της αισιοδοξίας για το μέλλον που είναι στο χέρι μας να κατακτήσουμε.

Πάντα κοντά στους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, απαντώντας με όραμα και έργο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μπορούμε να ελπίζουμε σε ημέρες πιο φωτεινές και σε εποχές καλύτερες» υπογραμμίζει, κλείνοντας το μήνυμά του, ο Θανάσης Παιδής.