Παράδοση ειδών Α΄ Ανάγκης σε πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας

Η ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών), συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, για την αντιμετώπιση άμεσων και επειγουσών αναγκών των πληγέντων κατοίκων.

Η παραλαβή – συλλογή των προσφερόμενων ειδών γίνονταν καθημερινά στη Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια Λάρισας (Ρ. Φεραίου & Θ. Φαρμακίδου, πλατεία Νίκαιας).
Όλα τα προσφερόμενα είδη ελέγχθηκαν, καταγράφηκαν και εκδόθηκε αντίστοιχο αποδεικτικό παράδοσης – παραλαβής από την ΕΟΔΥΑ στον προσφέροντα. Τα είδη τα οποία συγκέντρωσε η ΕΟΔΥΑ, ταξινομήθηκαν σε κατηγορίες και συσκευάστηκαν σε σκληρά αριθμημένα χαρτοκιβώτια.

Από τη Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια, παραλήφθηκαν 55 κιβώτια ειδών Α΄ Ανάγκης από την Εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Λάρισας, η οποία ανέλαβε τη συσκευασία τους σε παλέτες και τη μεταφορά στον τελικό προορισμό τους. Η παραλαβή, η μεταφορά και η παράδοση – διανομή έγινε Δωρεάν, στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας DHL σε συνεργασία με την ΕΟΔΥΑ.

Τα συγκεκριμένα είδη, παραδόθηκαν από την εταιρεία DHL στις Κεχριές Ευβοίας και διανεμήθηκαν τις επόμενες ημέρες σε 9 (εννέα) επιλεγμένες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου. Τα αναλυτικά στοιχεία των οικογενειών αυτών βρίσκονται στη διάθεση της ΕΟΔΥΑ από τις 26 Αυγούστου 2021.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμπολίτες μας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στη συγκέντρωση των 55 Κιβωτίων / Δεμάτων ειδών Α΄ Ανάγκης και τους συγχαίρουμε για το αίσθημα αλληλεγγύης που εκδήλωσαν.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, την Εταιρεία ταχυμεταφορών DHL (Λάρισας & Χαλκίδας), καθώς και τον Εφημέριο της ¨Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου¨ στις Κεχριές Ευβοίας, οι οποίοι συνέβαλλαν στη συλλογή, τη μεταφορά και την παράδοση των ειδών στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Η ΕΟΔΥΑ είναι πάντα ¨Δίπλα στον Άνθρωπο, Δίπλα στην Κοινωνία¨ και το αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από συνεχείς δράσεις, παρουσία και Εθελοντική προσφορά.

Οι εγγραφές Νέων Εθελοντών στην ΕΟΔΥΑ συνεχίζονται, στόχος μας είναι η στελέχωση, η εκπαίδευση και η ένταξη Νέων Εθελοντών στην ΕΟΔΥΑ, με απώτερο σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών που απειλούν την Κοινωνία.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στα 6971641664 και 6908722411, στο info@eodia.gr ή στην Επιχειρησιακή Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια Λάρισας (Θ. Φαρμακίδη & Ρ. Φεραίου, πρώην Αγροτικό Ιατρείο) απογευματινές ώρες (18:30 – 21:00).