Ικανοποίηση Μανώλη για τη διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων στα Λύκεια

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διατηρήσει τα ολιγομελή τμήματα στα Λύκεια Μακρυχωρίου και Συκουρίου, προκειμένου οι μαθητές να μην μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης

Ο Δήμαρχος, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και Κυβερνητικούς Βουλευτές, δήλωσε σχετικά:

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι τελικά υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζωή (Ζέτα) Μακρή συμπληρωματική απόφαση της, με αρ. πρωτ. 119204/Δ2/22-09-2021 Υ.Α. και με θέμα: «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22, στο ημερήσιο Γυμνάσιο Λυκειακές τάξεις Μακρυχωρίου και στο Γενικό Λύκειο Συκουρίου.

Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή είχαμε επισημάνει στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζωή (Ζέτα) Μακρή τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και είχαμε ζητήσει την επανεκτίμηση και αναθεώρηση της απόφασης για λόγους τόσο εκπαιδευτικούς όσο και υγειονομικούς. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την θετική έκβαση του ζητήματος. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρωτίστως των μαθητών και των οικογενειών τους. Με διάλογο, συνεργασία, αλλά και επιχειρήματα, επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας, εκπαιδευτικών και γονέων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται”, τονίζει ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.