«Το ντελίβερι των εκβιασμών δεν θα περάσει!»

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Η e-food στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους διανομείς, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και θα μετατραπούν σε «συνεργατικό μοντέλο». Πρόκειται για στυγνό εκβιασμό αφού η efoodμέσω του δουλεμπορικού γραφείου της ManPowerGroup που τους προσλαμβάνει, πατώντας πάνω στο δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης και χρησιμοποιώντας  συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, προωθούν σχέσεις εργασίας που απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κολοσσό από τις υποχρεώσεις του απέναντι σε μια σειρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (επιδόματα,ασφάλιση κλπ) των εργαζόμενων .

Άλλωστε τέτοια μέτρα εφαρμόζει και ο πολυεθνικός κολοσσός «DeliveryHero», εταιρεία στην οποία ανήκει και η efood, σε μια σειρά άλλες χώρες. Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο η εταιρεία προωθεί για να εξασφαλίσει τα κέρδη της έναντι των ανταγωνιστών της, κουμπώνει και με την αξιολόγηση με τα batch όπου με τα λεγόμενα κριτήρια παραγωγικότητας εντατικοποιήθηκε η εργασία, μεγάλωσε η χιλιομετρική ακτίνα εξυπηρέτησης, με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των διανομέων.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα λιγότερο από ότι ορισμένες πλευρές μόνο από τα όσα περιλαμβάνει και το νομοσχέδιο – έκτρωμα – Χατζηδάκη. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα φροντίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι να μείνουν οι νόμοι τους στα χαρτιά!!!

Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς της e-food να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο. Με τον αγώνα τους μπορούν να σπάσουν τον τσαμπουκά της εργοδοσίας για ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και να διεκδικήσουν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Ως Συνδικάτο έχουμε ήδη τις δυνάμεις μας σε θέση μάχης ενώ  συντονιζόμαστε και με τα σωματεία από την υπόλοιπη χώρα. Τους  κάνουμε ξεκάθαρο:

Σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε μια σειρά άλλες πόλεις θα φάνε τα μούτρα τους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, με άμεση πρόσληψη από την ίδια της efoodκαι να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Καμία διανομή σε παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ
  • ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές
  • Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας
  • Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής
  • Υποδομές (αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ) και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

 ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!».