Λαρισαίος δημιούργησε παιχνίδι στο Play store

Ο Χρήστος Αποστόλου, φοιτητής στο Γεωπονικό του Βόλου, είναι λάτρης της φύσης. Έτσι, όταν ξέσπασαν προ ημερών οι καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια και στην Αττική, θεώρησε καθήκον του να συμβάλει με τον τρόπο του στην επανόρθωση της φυτικής ζωής.

Δημιούργησε το παιχνίδι με τον τίτλο «Φύτεψέ Το» (βρίσκεται στο Google Play Store με την αναζήτηση του ονόματος), το οποίο από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από πολλούς χρήστες του διαδικτύου, όπως αναφέρει το ypaithros.gr. Το παιχνίδι προσφέρει γενικές γνώσεις στους χρήστες σε σχέση με το περιβάλλον και, όταν ο χρήστης ολοκληρώσει όλες τις πίστες του παιχνιδιού, θα έχει συνεισφέρει στη φύτευση περίπου πέντε αληθινών δέντρων.

Σκοπός είναι το ποσό (ο χρήστης απλά παίζει το παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κάτι) που θα μαζευτεί από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού μέσω των χρηστών να δωριστεί στον οργανισμό WE4ALL (we4all.com) για την αναδάσωση δέντρων στην Ελλάδα.

Αισιοδοξία μέσα από τις στάχτες
Μιλώντας στην «ΥΧ», ο νεαρός φοιτητής δηλώνει ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, αφού το παιχνίδι καταγράφει πάνω από 800 λήψεις, και αισιόδοξος ως προς την επόμενη μέρα για τον δασικό μας πλούτο. «Όπως στον μύθο του φοίνικα, έτσι και η φύση μπορεί -μέσα από τα ανθρώπινα χέρια- να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, ίσως ακόμη πιο δυνατή, ίσως ακόμη μάλιστα πιο μαγευτική.

Η ευαισθησία μου ως προς τα δάση, το πάθος μου για κοινωνική και περιβαλλοντική συνεισφορά και ταυτόχρονα οι αυτοδίδακτες γνώσεις με τους υπολογιστές για πολλά χρόνια, δημιούργησαν το έναυσμα για τη δημιουργία του παιχνιδιού. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί μια μαζική κίνηση όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν με έναν λιτό και γρήγορο τρόπο. Μπορούν να βοηθήσουν όλες οι ηλικίες μια και πρόκειται για ένα παιχνίδι γενικών γνώσεων».

Όπως εξηγεί, «ουσιαστικά από εκεί το ονόμασα και “Φύτεψέ Το”, διότι μέσω αυτού στο μυαλό μας “φυτεύονται” σημαντικές περιβαλλοντικές λέξεις στο μυαλό μας και ταυτόχρονα βοηθάμε στην αναδάσωση/δενδροφύτευση στον ελλαδικό χώρο. Με τη σημαντική συνεισφορά τους (WE4ALL), έως σήμερα έχουν φυτευτεί 45.409 νέα δέντρα, τα οποία απελευθερώνουν καθημερινά 14.530.880 γραμμάρια οξυγόνου».

Διαβάστε περισσότερα στο ypaithros.gr