Και ο μήνας έχει εννιά…. εκεί στο Δημαρχείο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας δήμου Τυρνάβου.

Ελλιπής και προβληματική είναι η διαχείριση πολλών θεμάτων από τον Δήμο Τυρνάβου.

Ανεπάρκεια και μειωμένα αντανακλαστικά χρεώνουν οι δημότες στη δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα, ο οποία παρότι μπαίνει στο 3ο χρόνο της, δεν εμφανίζει σημάδια βελτίωσης της κατάστασης. Θα έλεγε κανείς πως έχει ήδη πετάξει λευκή πετσέτα.

Και δεν είναι μόνο όσα βλέπουμε καθημερινά, όπως η προβληματική αποκομιδή σκουπιδιών, η δημιουργία μικρών χωματερών, τα απότιστα πάρκα ή τα εγκαταλειμμένα άλση. Γι’ αυτά θα γίνει κουβέντα κυρίως στα θεσμικά όργανα.

Είναι για όλα τα θέματα, ακόμα και για όσα υποχρεούται ο Δήμος να γνωμοδοτεί. Τελευταίο περιστατικό είναι η καθυστερημένη έλευση για γνωμοδότηση σχετικά με μια μεγάλη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στα πλάγια Τυρνάβου. Καθυστέρηση σε τέτοιο βαθμό που να ενοχλείται ακόμη και ο Περιφερειάρχης.  Η γενικότερη στάση του Δημάρχου για τόσο σοβαρά θέματα, είναι σχεδόν οκνηρή. Να θυμίσω πως σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για άλλο φωτοβολταϊκό πάρκο σε περιοχή του Δαμασίου, είχαμε ομόφωνα αποφασίσει για ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο Δήμαρχος με σκοπό την περιφρούρηση της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα της κτηνοτροφικής παραγωγής. Δεν είδαμε καμιά αντίδραση.  Άλλα περιμέναμε από έναν άνθρωπο που υπήρξε σύμβουλος των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Τέτοιες αργές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις παρατηρούνται και σε άλλα βασικά θέματα όπως το ότι, δεν ολοκληρώθηκαν οι αποκαταστάσεις των ζημιών στα σχολικά κτίρια μετά τον σεισμό,  παρότι τα σχολεία άνοιξαν.

Όπως και η έναρξη  λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών πάει μάλλον για Χριστούγεννα ως αποτέλεσμα μιας λανθασμένης επιλογής, που εκτός των άλλων ξεσπίτωσε και την Φιλαρμονική. 

Θα θέλαμε τον Δήμαρχο να είναι κοντά στον πολίτη και στα μικρά και στα μεγάλα. Με ‘’σηκωμένες τις κεραίες’’  και γρήγορες αντιδράσεις να  είναι αρωγός για όλους όσους έχουμε ή θα έχουμε ανάγκες στο μέλλον. Η ακρίβεια που έρχεται, οι ζημιές στις παραγωγές, ο σεισμός, ροκανίζουν τα εισοδήματά μας, μεγαλώνουν τις ανάγκες μας και υποβαθμίζουν τις ζωές μας.

Γι’ αυτό θέλουμε τον Δήμαρχο δίπλα μας. Αλλά εκεί στο Δημαρχείο…. ο μήνας έχει εννιά.