Από το Δαμάσι άρχισαν οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός

Από το Δαμάσι άρχισαν οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός

Απο το Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου άρχισαν σήμερα οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός και τα οποία χαρακτηρίστηκαν κόκκινα, δηλαδή κατεδαφιστέα, από την ΔΑΕΦΚ.

Συνολικά στον Δήμο Τυρνάβου κατεδαφιστέα και μη επισκευάσιμα χαρακτηρίστηκαν 146 οικίες, οι μισές σχεδόν στο Δαμάσι και οι υπόλοιπες στην Κοινότητα Δένδρων, στον Τύρναβο, στη Ροδιά και στον Αμπελώνα.

Πρωτόκολλα κατεδάφισης έχουν ήδη αποσταλεί για τα πρώτα 100 σπίτια.

Ο ιδιοκτήτης του πρώτου σπιτιού που κατεδαφίστηκε, στο Δαμάσι, δήλωσε στην ΕΡΤ ελευθερωμένος που επιτέλους απομακρύνονται τα μπάζα, έξι μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, αλλά και προβληματισμένος για το χρόνο της οριστικής επίλυσης της στέγασης.

Screenshot 20210903 205655 Outlook - Από το Δαμάσι άρχισαν οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Δαμασίου, Γιώργος Τσανάκας, εξέφρασε από τη μία την ικανοποίησή του για το ότι επιτέλους δρομολογήθηκαν οι κατεδαφίσεις και η απομάκρυνση των χαλασμάτων, και από την άλλη τη διαφωνία του για τη σειρά των κατεδαφίσεων, καθώς θεωρεί ότι αυτές έπρεπε να ξεκινήσουν από σπίτια που βρίσκονται σε πιο πολυσύχναστους δρόμους.

Screenshot 20210903 205709 Outlook - Από το Δαμάσι άρχισαν οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γ.Κόκουρας δήλωσε στην ΕΡΤ ικανοποιημένος με την εξέλιξη, καθώς θα επιτρέψει στην επόμενη φάση την ανοικοδόμηση της χτυπημένης περιοχής.
Σε σχέση με το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι ανέφερε ότι είναι υπερσύγχρονο και ότι συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι τελευταίες εργασίες στο εσωτερικό του.

ambelonas1 armonia 2021 - Από το Δαμάσι άρχισαν οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του AsteriosSteliosAS:


Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Από το Δαμάσι άρχισαν οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός
Δαμάσι Τύρναβος