Για ελάχιστα έργα θα διεκδικήσει χρήματα ο Δήμαρχος.

Για ελάχιστα έργα θα διεκδικήσει χρήματα ο Δήμαρχος.

Γράφει ο Τσιόπας Χρήστος δημοτικός σύμβουλος ΣυνΠολιτείας

Χαμένη τετραετία για τις υποδομές του Δήμου.

Μόνο 7,5 εκατομμύρια ευρώ θα διεκδικήσει ο Δήμαρχος για έργα που θα γίνουν στο μέλλον. Και δυστυχώς θα είναι τα μόνα για όλη την τετραετία (αν τελικά εγκριθούν κι’ αυτά), γιατί δεν προβλέπεται νέος κύκλος χρηματοδότησης μέχρι το τέλος της θητείας του.

Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Τυρνάβου μένει μακριά από το δημόσιο ταμείο και δεν θα δούμε έργα, παρά μόνο όσα έρχονται από την δικιά μας περίοδο. Να θυμίσω, πως μόνο για έργα της ΔΕΥΑΤ, εμείς είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω του Φιλόδημου, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο κατά 4 εκατομμύρια από όσα διεκδικεί τώρα όλος ο Δήμος.

Αλλά ας δούμε και το είδος των έργων για τα οποία διεκδικείται χρηματοδότηση. Αν εξαιρέσουμε το έργο αγροτικής οδοποιίας που πάντα έχει ανάγκη ο τόπος, τα υπόλοιπα ανήκουν στην κατηγορία των έργων που προωθεί το κράτος και στην ουσία «σπρώχνει» το Δήμο να τα υλοποιήσει, όπως για εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων και για κατασκευή γωνιών ανακύκλωσης. Μέσα βέβαια είναι και οι 620.000 ευρώ που θα δοθούν σε αναπτυξιακή εταιρία, κάτι που μάλλον δείχνει διαμοιρασμό δημόσιου χρήματος παρά κάλυψη ανάγκης εκτέλεσης έργου.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου. Η συμβολή του σημερινού Δημάρχου φαίνεται ελάχιστη. Για μην χαθεί η τετραετία, χρειάζεται συσσωρευμένη γνώση συνδυασμένη με πολλή, επίμονη και συγκροτημένη δουλειά. Ο Δήμος δεν διαχειρίζεται με τον αυτόματο πιλότο.

TSIOPAS 1 - Για ελάχιστα έργα θα διεκδικήσει χρήματα ο Δήμαρχος.

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Για ελάχιστα έργα θα διεκδικήσει χρήματα ο Δήμαρχος.

collage - Για ελάχιστα έργα θα διεκδικήσει χρήματα ο Δήμαρχος.


Τύρναβος