Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου


H Ελλάδα αποτινάσσει το ζοφώδες πέπλο της πανδημίας του κορωνοϊού και τη θλίψη που προκάλεσαν οι πολυήμερες πυρκαγιές και γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Σε πολλά νησιά του Αιγαίου -Τήνος, Πάρος, Πάτμος- τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας, την Παναγία Σουμελά, σε πόλεις και χωριά ανά την Επικράτεια, σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Κοίμησή της, οι πιστοί προσέρχονται στους ναούς για να προσκυνήσουν.

Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό θα συνοδεύσουν και εφέτος τον εορτασμό.


Στα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας απευθύνεται έκκληση στους πιστούς να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός μέσα και έξω από τους ναούς. Η ίδια έκκληση απευθύνεται και για τους εορτασμούς στις περιοχές όπου παραδοσιακά αυτές τις ημέρες στήνονται πανηγύρια.


Στην Παναγία Σουμελά ο Πατριάρχης

Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, στον εμβληματικό ναό του Ποντιακού Ελληνισμούθα λειτουργήσει ανήμερα της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Πατριαρχείου, οι τουρκικές Αρχές επέτρεψαν να ανοίξει η Μονή και να χοροστατήσει ο Πατριάρχης στη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου μετά από πέντε χρόνια αναστηλωτικών εργασιών.

Πηγή: cnn.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest