Η Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου αφηγείται… (φωτο)

Όλο το χωριό ξετυλίξε για τρίτη χρονιά την κόκκινη κλωστή, στην πλατεία, στις παιδικές χαρές και στο σχολείο της Καλλιπεύκης με οδηγό τον αφηγητή και καλλιτεχνικό διευθυντή της Γιορτής Παραμυθιών Κέας και του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας, Γιώργο Ευγενικό. Ένα τριήμερο με παραμύθια,, μουσικές και αναμνήσεις, στην Καλλιπεύκη του Ολύμπου, δίπλα από το δάσος του Ορφέα, στη «λίμνη» Ασκουρίδα, στο οροπέδιο, μια σπιθαμή απ’ τη θάλασσα και δυο από τον κάμπο.

Το κουβάρι ξετύλιξε την Παρασκευή 6/8 στην πλατεία της Καλλιπεύκης ο Γιώργος Ευγενικός, η Στέλλα Καρασμάνογλου και η Στέλλα Τσατσαρώνη οι οποίοι αφηγήθηκαν ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση που η αλήθεια τους και ο χρόνος μετέτρεψαν σε σοφία.
Ακολούθησαν το πρωί του Σαββάτου 7/8 στη βρύση «Μπίμπω» παραμύθια με ζώα που δίνουν συμβουλές και ποντικούς που ζητάνε παντρειές, αλλά και παραμύθια για την φιλία με ήρωες μικρά ζωάκια που κατοικούν μέσα στο δάσος και ταξιδεύουν στην θάλασσα και στον ουρανό. Αφηγητές και ταξιδευτές μας οι Γιώργος Ευγενικός, Κατερίνα Θεοδώρου, Μάριος Βουτυράκης, Κάτια Καντούρη, Στέλλα Καρασμάνογλου, Στέλλα Στιβαχτάρη, Στέλλα Τσατσαρώνη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Γιώργος Ευγενικός γλύκανε τις καρδιές μας με «Το αηδονάκι της Καλλιπεύκης», ένα παραμύθι για ένα αηδονάκι που το κελάηδισμα του γλυκαίνει τις καρδιές, ενώ ακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους μουσικούς Λίνα Καρέτσου και Βασίλη Σαραντινό στο τραγούδι, Κώστα Κωστούλη στο κλαρίνο, Γιώργο Ρέτο στο μπουζούκι και στο λαούτο, Νίκο Μούτσελο στα κρουστά και Λευτέρη Γάλλο στο βιολί. Το τριήμερο έκλεισε την Κυριακή το βράδυ στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης, όπου ο Γιώργος Ευγενικός αφηγήθηκε και μάγεψε τους ακροατές με ιστορίες σοφίας με δράκους, μάγισσες, και ανθρώπους θαρεττούς που ανακαλύπτουν τον πλούτο της καρδιάς και την αξία της αγάπης. Ιστορίες ζυμωμένες με χαλβά και με σεβντά από μέρη ξακουστά της Ανατολής.

Ένα τριήμερο με δράσεις που παρακολούθησε πλήθος μικρών και μεγάλων και που κλείνοντας άφησε σε όλους τη γλύκα της αφήγησης και την προσμονή για την επόμενη γιορτή παραμυθιών του χρόνου στην Καλλιπεύκη του Ολύμπου!!!

Σημείωση: Σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις τηρήθηκαν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid – 19.


 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest