Φόνος στην Σωτηρίτσα: Στα δύο αδέλφια η επιμέλεια του ανήλικου

Στην αφαίρεση της γονικής επιμέλειας από τον 54χρονο πατέρα και συζυγοκτόνο και την ανάθεση παράλληλα της επιμέλειας του 13χρονου αγοριού στα δύο ενήλικα αδέλφια του, προχώρησε χθες σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας παρεμβαίνοντας διακριτικά σε μια ευαίσθητη, ανθρώπινη διάσταση στη σκιά ενός σκληρού εγκλήματος.

Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, με αφορμή βεβαίως και την ιδιαιτερότητα του εγκλήματος, καθώς ο πατέρας ως δολοφόνος παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ η μητέρα είναι νεκρή έχοντας πυροβοληθεί από τον σύζυγό της, με χθεσινή Διάταξη της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, η επιμέλεια του 13χρονου ανατίθεται στα δύο μεγαλύτερα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας (σ.σ. στον 25χρονο γιο και στην 23χρονη κόρη), ενώ η οριστική διευθέτηση της αφαίρεσης ή όχι της άσκησης της γονικής μέριμνας από τον πατέρα του 13χρονου θα γίνει αργότερα και με απόφαση που θα λάβει το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Η προστασία του ανηλίκου και κυρίως η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μετά την οικογενειακή τραγωδία της Σωτηρίτσας προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, μέσω της οποίας η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων διενήργησε κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα, για να εκδοθεί τελικά η Διάταξη για την προσωρινή αφαίρεση της γονικής επιμέλειας και η ανάθεσή της στα δύο αδέλφια τα οποία, πέραν του γεγονότος ότι πρέπει να διαχειριστούν το πένθος και την απώλεια, ανέλαβαν και την ευθύνη της φροντίδας του 13χρονου.

Όπως είναι γνωστό ο 54χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ από τη Λειβαδιά, βρέθηκε στη Σωτηρίτσα για ολιγοήμερες διακοπές στο πατρικό σπίτι της 43χρονης συζύγου, την οποία και σκότωσε εν ψυχρώ με ένα περίστροφο πυροβολώντας την 8 φορές την ώρα που αυτή βρισκόταν στην κουζίνα της οικογενειακής ταβέρνας, στα παράλια του Δήμου Αγιάς.

Έχοντας μάλιστα την πρωτόγνωρη ψυχραιμία να ηχογραφήσει το έγκλημα στο κινητό του τηλέφωνο αφού σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εισερχόμενος στην οικογενειακή ταβέρνα, είχε ενεργοποιήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή της ηχογράφησης.

Σύμφωνα με καταθέσεις, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι είχε κινηθεί η διαδικασία του διαζυγίου, ενώ για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης, σημαντικές κρίνονται δύο διαστάσεις.

Η πρώτη, αυτή που έδωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, σύμφωνα με την οποία η άτυχη 43χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα έχοντας πυροβοληθεί «σε καίρια σημεία σε θώρακα και κεφάλι» τραύματα που «αποδεικνύουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη».

Η δεύτερη, αυτή που έδωσε ο συνήγορος του δράστη με δήλωσή του στα Μέσα Ενημέρωσης κάνοντας γνωστό ότι «ο κατηγορούμενος λάμβανε αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest