Στο Πύθιο ο Θ. Παιδής: Είμαστε σταθερά στο πλευρό των κτηνοτρόφων

Στο Πύθιο βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους συζητώντας όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Στην περιοχή υπάρχουν 23 κτηνοτροφικές μονάδες με μεγάλο αριθμό ζωικού κεφαλαίου. Παράλληλα, ήδη κατασκευάζονται καινούργιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κυρίως από νέους, οι οποίοι επενδύουν και θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Θωμάς Σκαμπαρδώνης και οι κτηνοτρόφοι επισήμαναν πως υπάρχει σημαντικό θέμα πρόσβασης προς τις μονάδες, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δρόμος.

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες η διέλευση είναι σχεδόν αδύνατη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στη μεταφορά των ζωοτροφών, όσο και στη συγκέντρωση του γάλακτος. Το πλέον οξυμένο πρόβλημα εντοπίζεται σε μήκος 1.800 μέτρων του συγκεκριμένου δρόμου, όπου παραπλεύρως βρίσκονται οι κτηνοτροφικές μονάδες. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή η οδός συνδέει επίσης τα χωριά Πύθιο και Ασπρόχωμα.

  • Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Η κτηνοτροφία αποτελεί την βαριά βιομηχανία για την περιοχή της Ελασσόνας.
Είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους των χωριών, ακούμε τις ανάγκες τους και προσπαθούμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
Πεποίθησή μας είναι πως με συνεργασία και αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.
Οι συμπολίτες μας που επιλέγουν να κατοικούν στα χωριά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας, καθώς μόνο με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αντιμετώπιση των ανοιχτών θεμάτων είναι εφικτή η βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Με αυτόν τον τρόπο οι νέοι θα συνεχίσουν να μένουν στις εστίες τους, δίνοντας ζωντάνια και προοπτική σε κάθε γωνιά του τόπου μας» τονίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest