Φωτιά πάνω από το Σαραντάπορο Ελασσόνας

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας σήμερα, λίγο μετά τις 1:30 το μεσημέρι, καθώς ξέσπασε φωτιά κοντά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατακαίει έκταση με πουρνάρια πάνω από το Σαραντάπορο και πλησίον του χωριού Μεταξάς ν. Κοζάνης, στα όρια Θεσσαλίας με δυτική Μακεδονία.

Επί τόπου μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας έσπευσαν και επτά οχήματα με μία ομάδα πεζοπόρων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για να συνδράμουν στην οριοθέτηση και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πρίν από λίγο σύμφωνα με το elassona884.gr ⇓

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειές των ανδρών της Πυροσβεστικής από Ελασσόνα και Λάρισα αλλά και τη συμβολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair, έσβησε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στο  Σαραντάπορο Ελασσόνας και του χωριού Μεταξάδες του νομού Κοζάνης.

Υπήρχαν δύο μέτωπα που συνολικά έκαψαν πάνω από 300 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια).

Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και ζώα.

Η φωτιά μη έχοντας να κάψει κάτι άλλο σταμάτησε περίπου στα 500 μέτρα από το Σαραντάπορο.

Στην περιοχή πάντως, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Στο σημείο της φωτιάς ήταν παρών ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Νάνος και Κίμωνας Τσιούρης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Ιπποκράτης Τζιουμακλής και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Φώτης Καραγκόγκος, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ανδρέας Νικούλης – Αντώνης Λιάνος