Αμπελάκια: Πραγματοποιήθηκε Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μανιαρείου Σχολής, Συνέδριο με τίτλο “η συμβολή των Αμπελακίων στην εκπαιδευτική προσπάθεια των υπόδουλων Ελλήνων”.

Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

Στο συνέδριο μίλησαν:  ο κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού του Α.Π.Θ., με θέμα: «Κοινωνιολογική θεώρηση της Συντεχνίας των Αμπελακίων»,  η κα Βάσα Ξανθάκη, Συγγραφέας, με θέμα: «Τα Αμπελάκια πριν και μετά από τη μεγάλη ακμή τους», η κα Ματίνα Παπαναστασούλη, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Η συλλογή Κειμηλίων των Εκκλησιών των Αμπελακίων» και ο κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ιατρός και Ιστοριοδίφης, με θέμα: «Ο Αμβρόσιος Κασσάρας ως Επίσκοπος Πλαταμώνος».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης. 

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Χάϊδω Πανταζή, Βιβλιοθηκονόμος του δήμου Τεμπών.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά , ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Κυρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, κ. Κώστας Ζαρδούκας, κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, κ. Νίκος Μητσογιάννης και κ. Γιώργος Νικολάου, ο Πρέσβης επί τιμή κ. Νίκος Κανέλλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσεργάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι Αμπελακίων κ. Γιάννης  Περσάκης και κ. Σωτήρης Μιχαλάκης, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων κ.Γιώργος Σολωμός, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου.