«Χωρίς εμπλοκή άλλου Ι.Χ.» το θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Αμπελώνα – Λάρισας

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας υποβλήθηκε η ογκωδέστατη δικογραφία του Τμήματος

Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας σχετικά με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε με την αυγή της νέας χρονιάς, στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα, στο ύψος του κέντρου διασκέδασης «Αστέρας», με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 19χρονο κορίτσι.

Η έρευνα της Τροχαίας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- καταλήγει στη βασική διαπίστωση ότι το δυστύχημα έγινε «χωρίς εμπλοκή άλλου οχήματος», διάσταση που παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο ως προς τη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος, αλλά με αφορμή και δημόσια διατυπωθείσες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες αφήνονταν ανοιχτό το ενδεχόμενο στο δυστύχημα να υπήρξε εμπλοκή και άλλου οχήματος.
Τα δύο παιδιά επέστρεφαν στη Λάρισα από τα Δελέρια Τυρνάβου, όπου είχαν πάει για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου με φίλους τους όταν στις 4.20 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στο 5ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα και κάτω από συνθήκες που ερεύνησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, το ΙΧΕ ενώ κινούνταν στην ευθεία μπροστά από το κέντρο διασκέδασης, εκτράπηκε της πορείας του αριστερά προσκρούοντας από την πλευρά του συνοδηγού στη γωνία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης του «Αστέρα», που βρίσκεται ακριβώς μετά το κέντρο διασκέδασης.
Η 19χρονη Λαρισαία συνοδηγός στο Ι.Χ. τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 21χρονος οδηγός και Αλβανός υπήκοος τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο.

«ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΛΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ»
Η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας παρουσιάζει πρόσθετο ενδιαφέρον με αφορμή και διατυπωθείσες απόψεις ως προς τις συνθήκες του ατυχήματος και ειδικότερα ως προς την εμπλοκή και άλλου οχήματος που ενδεχομένως να προκάλεσε και το ατύχημα. «Εν κατακλείδι» καταλήγει η δικογραφία του Τμήματος Τροχαίας, «από τη διενεργηθείσα αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση προέκυψαν πλήρως, συνθήκες, ακριβής χρόνος επελεύσεως και είδος» του συγκεκριμένου «οδικού τροχαίου ατυχήματος (εκτροπή – πρόσκρουση επιβατηγού αυτοκίνητου επί κτίσματος και άλλων σταθερών αντικειμένων) με τη μοναδική εμπλοκή άνω οχήματος στο τροχαίο ατύχημα, χωρίς εμπλοκή άλλου οχήματος σ’ αυτό ή τρίτου – άλλου οχήματος μη εμπλακέντος στο τροχαίο ατύχημα».
Η έρευνα διήρκησε μήνες προκειμένου να εξεταστεί καρέ-καρέ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το οπτικό υλικό, να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις, να συνταχθούν εκθέσεις, όπως και να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων, υπομνήματα, κ.ά. στο πλαίσιο της προανάκρισης. Η ογκωδέστατη δικογραφία του Τμήματος Τροχαίας υποβλήθηκε πρόσφατα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου θα εξεταστούν τα δεδομένα και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφανθεί για την τύχη της υπόθεσης.

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Τροχαίας, το ΙΧΕ ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Λάρισα, φθάνοντας στο ύψος του «Αστέρα» εκτράπηκε της πορείας του αριστερά «προσκρούοντας στη συνέχεια διαδοχικά σε υπερυψωμένη τσιμεντένια περίφραξη υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων καταστήματος κέντρου διασκέδασης, σε δύο τσιμεντένιες βάσεις μετρητών της ΔΕΗ».
Μάλιστα η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το Ι.Χ. αποξήλωσε τη μεταλλική περίφραξη και την τσιμεντένια βάση του τοιχίου και στη συνέχεια «πέρασε» μέσα στον χώρο στάθμευσης δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως πρόκειται για… σταθμευμένο όχημα. Το δυστύχημα έγινε αντιληπτό περίπου μία ώρα αργότερα από 45χρονο διερχόμενο, εργάτη γης που με το δικό του αυτοκίνητο κατευθυνόταν προς Λάρισα. Ο 45χρονος είδε τον 21χρονο οδηγό, αιμόφυρτο να βγαίνει στον δρόμο στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια.
Ο 21χρονος λόγω των τραυμάτων του δεν μπορούσε να μιλήσει και να εξηγήσει με σαφήνεια τι είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα ο 45χρονος να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. για να συνειδητοποιήσει στη συνέχεια πως υπάρχει και άλλος τραυματίας.
Έτσι κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και αντικρίζοντας την τραυματισμένη 19χρονη έξω από το Ι.Χ. ενημέρωσε και το ΕΚΑΒ πως υπάρχει και δεύτερος τραυματίας. Η 19χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μία ώρα αργότερα έχασε δυστυχώς τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr