Αρκούδα εμφανίστηκε στην Καρυά Ολύμπου

Η εμφάνιση αρκούδας στα χωριά του Ολύμπου και ειδικότερα στην περιοχή της Καρυάς, έχει θορυβήσει τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους. Η εμφάνιση της έχει προκαλέσει απώλειες στο ζωϊκό κεφάλαιο καθώς εντοπίσθηκαν φαγωμένα ζώα.Όπως, μας ενημέρωσε κτηνοτρόφος από την Καρυά, στην αρχή θεώρησαν ότι πρόκειται για λύκο, καθώς εδώ και χρόνια κανείς δεν είχε δει αρκούδα να περιφέρεται στο δάσος του νοτίου Ολύμπου. Τελικά όχι μόνο την είδαν μαζί με δυο μικρά αλλά προκάλεσε και επιθέσεις σε κυψέλες μελισσών, προκαλώντας μεγάλη απώλεια στα μελισσοσμήνη και στο μέλι, που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει αδυναμία.

Εφιστάται η προσοχή των κατοίκων και όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων, ώστε να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αποφυγής προσέγγισης του ζώου.


Υπενθυμίζουμε ότι η αρκούδα αποτελεί προστατευόμενο είδος της άγριας πανίδας και δεν ενοχλεί, μόνο όταν νιώσει ότι απειλείται από τον άνθρωπο, τότε θα την δείτε σε όρθια στάση, είναι στάση ανίχνευσης φόβου και όχι επίθεσης.

Εάν βρεθείτε στο φυσικό της περιβάλλον, διατηρείτε την ψυχραιμία σας, μην προσπαθήσετε να την απομακρύνετε με οποιονδήποτε τρόπο η μέσο.

Μη φωνάξετε, μην κάνετε απότομες κινήσεις. Μην πλησιάζετε το ζώο προκειμένου να φωτογραφήσετε το ίδιο ή τα αρκουδάκια του.

Πηγή: ertnews.gr