Τέλος οι «μόνιμες» ομπρέλες σε παραλίες του Δήμου Τεμπών

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του δήμου

Ο Δήμος Τεμπών αντιλαμβάνεται την ανάγκη των λουόμενων για την ελεύθερη τοποθέτηση στην παραλία ομπρελών – ξαπλωστρών και την τήρηση των αποστάσεων από άλλους συμπολίτες λόγω των μέτρων του covid-19, όπως επίσης σέβεται τους επιχειρηματίες που μισθώνουν χώρους αιγιαλού τηρώντας απαρέγκλιτα  όλες τις υγειονομικές διατάξεις. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η αυθαίρετη εγκατάσταση ομπρελών και σκιάστρων αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στην παραλία με αποτέλεσμα να εισπράττουμε παράπονα από τους  συμπολίτες μας.

Δεδομένου ότι γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση της αισθητικής και την εξασφάλιση της καθαριότητας των ακτών, ο Δήμος Τεμπών, μετά και από έγγραφο που έλαβε από την Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας, παρακαλεί τους λουόμενους που αυθαίρετα κατασκεύασαν ομπρέλες, σκίαστρα (από ξύλα ή άλλα υλικά) και τα τοποθέτησαν σε χώρο αιγιαλού με διαρκή χαρακτήρα για την αποκλειστική χρήση ενός ή περισσότερων λουόμενων, να τις απομακρύνουν άμεσα και συγκεκριμένα έως την Κυριακή 18/07/2021.

Τις επόμενες ημέρες στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας των παραλιών του δήμου μας, με την συνεργασία του Α΄Λ/Τ Αγιοκάμπου και του Α.Τ. Τεμπών, θα δημιουργηθεί μικτό κλιμάκιο που θα προβεί στην απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από την κοινόχρηστη ζώνη αιγιαλού παραλίας, θεωρώντας όλες αυτές τις κατασκευές εγκαταλελειμμένα αντικείμενα (ρύπους).