ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ


Σήμερα, 5 Ιουλίου, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Τυρνάβου.

Η Υπουργός συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, την κυρία Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας, τον πρωτοσυγκέλο της Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, η Υπουργός επισκέφθηκε τους ιερούς ναούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου των βλάχων, όπως επίσης και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Σκοπός των εν λόγω επισκέψεων ήταν η διαπίστωση της έκτασης των ζημιών που υπέστησαν τα μνημεία αυτά. Άλλωστε, όπως ανέφερε η ίδια η Υπουργός θα προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες, ενώ και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Έτσι, αμεσότατα θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση των μνημείων.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ευχαρίστησε θερμά την κα Υπουργό για την αγαστή συνεργασία, το συνεχές ενδιαφέρον και την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να αξιοποιήσει κάθε πιθανό πόρο, κάθε δυνατό πρόγραμμα ώστε να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στην περιοχή.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest