Μας ξέχασε ο Δήμος Τυρνάβου…

Τα παράπονα του θέλει να εκφράσει μέσα από το site μας, αναγνώστης και κάτοικος του χωριού Ροδιά του δήμου Τυρνάβου.

Μας αναφέρει τα εξής:

“Είμαι κάτοικος του χωριού Ροδιά του δήμου Τυρνάβου, του πρώην δήμου Αμπελώνα και θέλω να αναφερθώ στην θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται το χωριό μου και συγκεκριμένα η πλατεία μας αυτόν τον καιρό.

Σκουπίδια παντού και ιδιαίτερα στη νότια πλευρά της πλατείας. Σκουπίδια που βρίσκονται εκεί από την περασμένη χρονιά. Σακούλες, κλαδιά και φύλλα, ακριβως δίπλα από τους κάδους. Η δε κατάσταση των παρτεριών είναι απογοητευτική, παντού φυτρώνουν παρακλάδια από ακακίες.

Στην νοτιοδυτική και ανατολική πλευρά οι πλάτανοι έχουν καταστρέψει με τις ρίζες τους, το τοιχίο και την επιφάνεια της πλατείας. Εκτός αυτού χρειάζεται και μια παρέμβαση για τις αποκολλημένες πλάκες στα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στην πλατεία.

Η σημερνή κατάσταση μόνο επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν είναι ακριβές, χρειάζεται μόνο η θέληση από την πλευρά του δήμου. Είμαι σίγουρος ότι εάν αυτά βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, οι παρεμβάσεις θα ήταν άμεσες.

Γιατί όμως στα χωριά, τα οποία έχουν τα ιδια δικαιώματα με την εδρα του δημου δεν πραγματοποιούνται: Και εμείς είμαστε κάτοικοι του δήμου και όπως εμείς εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον δήμο έτσι θέλουμε και εμείς να μη ξεχνιόμαστε… η μήπως πρέπει να περιμένουμε τις υποσχέσεις, τις παραμονές των προσεχών δημοτικών εκλογών;

Επίσης, ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα είναι οι βρύσες όπου οι γεωργοί γεμίζουν τα ραντιστικά τους. Εκεί συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Η χρονια χρήση και το πέταμα των δοχείων με δηλητήρια έχουν καταστήσει το υπέδαφος άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Είμαι σίγουρος ότι χημικές αναλύσεις θα έδιναν τέτοιες συγκεντρώσεις σε επικίνδυνες χημικές ουσίες που θα απαιτούσαν μια ασφαλή περίφραξη της περιοχής και απαγόρευση χρήσης και εισόδου. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, που αξίζει ο δήμος να το κοιτάξει άμεσα.

Σας έβγαλα φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί: