Ξεκινάει τη λειτουργία η πισίνα στον Τύρναβο

Με απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία από τον Covid-19 ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, στις 08.00 το πρωί, το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Τυρνάβου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τυρνάβου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) (οδός Στ.Καράσου 1, στο 2ο όροφο του Δημαρχείου Τυρνάβου). Για διευκρινίσεις και πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2492350170 & 2492350171.
Ώρες λειτουργίας Κολυμβητηρίου:
Το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 08:00 – 22:00, Σάββατο-Κυριακή τις ώρες 10:00 – 22:00

Δικαιολογητικά ανά κατηγορία
Για παιδιά έως 14 ετών:
• Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου όπου θα πρέπει να βεβαιώνει – αναγράφει ότι το παιδί είναι καρδιολογικά και δερματολογικά υγιής ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ COVID-19 για να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε Δημοτικό Κολυμβητήριο.
• Αίτηση εγγραφής του παιδιού από τον γονέα
• Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα
• Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του γονέα.
Για τα παιδιά από 15 έως 18 ετών:
• Ιατρική βεβαίωση παθολόγου όπου θα πρέπει να βεβαιώνει – αναγράφει ότι το παιδί είναι καρδιολογικά και δερματολογικά υγιής ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ COVID-19 για να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε Δημοτικό Κολυμβητήριο. Εναλλακτικά καρδιολόγος-δερματολόγος.
• Αίτηση εγγραφής του παιδιού από τον γονέα
• Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα)
Για ενήλικες:
• Ιατρική βεβαίωση παθολόγου όπου θα πρέπει να βεβαιώνει – αναγράφει ότι ο ενήλικας είναι καρδιολογικά και δερματολογικά υγιής ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ COVID-19 για να αθληθεί – κολυμπήσει σε Δημοτικό Κολυμβητήριο. Εναλλακτικά καρδιολόγος-δερματολόγος.
• Αίτηση εγγραφής
• Υπεύθυνη Δήλωση
• Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
Επιπλέον δικαιολογητικά για ειδικές κατηγορίες:
• Τρίτεκνη – Πολύτεκνη οικογένεια: – Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
• Μονογονεϊκή οικογένεια – Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή επίσημο έγγραφο που να δηλώνει την επιμέλεια των παιδιών
• ΑΜΕΑ: – Βεβαίωση αναπηρίας από ΚΕΠΑ – Απαραίτητη συνοδεία εξειδικευμένου γυμναστή όπου απαιτείται ανάλογα με την πάθηση.

Οι αθλούμενοι στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για την προστασία από τον Covid-19 πρέπει να γνωρίζουν ότι:
– Κατά την είσοδό τους στο Κολυμβητήριο θα πρέπει να επιδεικνύουν εκτυπωμένο το αποτέλεσμα εβδομαδιαίου τεστ για Covid19 – αρνητικό- (δεκτά όλα τα είδη τεστ, και το self).
– Αν ο αθλούμενος είναι εμβολιασμένος και με την δεύτερη δόση (μετά την πάροδο του 14ημερου), με την επίδειξη του πιστοποιητικού του, δεν χρειάζεται να φέρει τεστ.

Με βάση τα πρωτόκολλα, σε κάθε διαδρομή πρέπει να κολυμπούν το ανώτατο :
-τρείς (3) αθλούμενοι, ενώ πρέπει να υπάρχουν στο σύνολο το πολύ δεκαεπτά (17) άτομα στην πισίνα ενηλίκων ανά προπονητική ώρα και
-πέντε (5) αθλούμενοι στην παιδική πισίνα ανά προπονητική ώρα

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των κλειστών κοινόχρηστων χώρων(αποδυτηρίων και γραφείων).
Προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο τον δυνατόν περισσότερος κόσμος, η χρήση της πισίνας θα επιτρέπεται μόνο για μία ώρα για τον καθένα.
– Τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας
Τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά και οι αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ σε στεγασμένο χώρο με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
· Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από ΑμεΑ μπορεί να γίνεται και χρήση αποδυτηρίων