ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ξεκινούν οι θερινές προβολές ταινιών της Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Συνάντηση, με αφορμή την έναρξη των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου με τους εθελοντές/ντριες της λέσχης Μαίρη Βότση, Νίκο Ζιαβλιάκη, Ιωάννα  Παπακωνσταντίνου και Χρυσή Στρούλια.

Ο αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε τα εξής: «Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, συνεπής στο θερινό ραντεβού της, η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας ξεκινά τις δωρεάν προβολές των ταινιών στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου με ώρα έναρξής 21:30. Πρόκειται για ακόμα μια δράση που στηρίζει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η οποία δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή των εθελοντών της Λέσχης τους οποίους ευχαριστώ δημόσια. Η Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στο χτίσιμο του πολιτιστικού οικοδομήματος που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την  αρωγή και την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής. Φέτος οι προβολές ξεκινούν αυτήν την Τετάρτη με την σουρεαλιστική κωμωδία «Ολοκαίνουργια Διαθήκη» (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο) και θα διαρκέσουν, με ένα μικρό διάλειμμα εντός του Αυγούστου, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συνδημότες μας αλλά και οι φίλοι του κινηματογράφου από άλλες περιοχές θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια των εθελοντών της Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ επιβραβεύοντας την τόσο σημαντική προσπάθειά τους. Οι προβολές θα γίνονται τηρουμένων των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για αντιμετώπιση του Covid – 19».

Οι ταινίες που θα προβληθούν και οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι οι ακόλουθες:

30/06 «Ολοκαίνουργια Διαθήκη» (Βέλγιο, Γαλλία,2015,  Ζακό Βαν Ντορμέλ, 113΄)

07/07 «1968» (Ελλάδα, 2018, Τάσος Μπουλμέτης, 94’)

14/07 «Ραντεβού στο Belle Epoque» (Γαλλία, 2019,  Νικολά Μπεντός, 115΄)

21/07 «Πλαγίως» (ΗΠΑ, 2004, Αλεξάντερ  Πέιν, 124’)

28/07 «Καλωσήρθατε στο Νότο» (Ιταλία, 2010,  Λούκα Μινιέρο, 102’)

25/08 «Γλυκιά Πατρίδα» (Αυστραλία, 2017, Γ. Θόρντον, 113΄)

01/09 «Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα» (Αγγλία, 2015, Τ. Ντέιβις, 135΄)

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest