Το Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου

Το Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, σήμερα Σάββατο μετά την Πεντηκοστή, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και το τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος. Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Άγιο Βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

trietes mnimosino Ignatiou 15 e1624784813653 - Το Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής που σήμερα αποδίδεται, καθώς και στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιγνάτιο, στο έργο και στην διακονία του στην Εκκλησία. Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου, οι Αρχιερείς, οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και οι Βουλευτές οι οποίοι παρίσταντο, κατευθύνθηκαν πίσω από το Ιερό του Ναού στον τάφο του Μακαριστού Αρχιερέως, όπου και τελέσθηκε νεκρώσιμο τρισάγιο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε του Αρχιερείς και τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους και την παρουσία τους με σκοπό να τιμήσουν το πρόσωπο του μακαριστού Προκατόχου του.

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Το Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου

collage - Το Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου


Λάρισα