ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Σε κυκλοφορία το νέο υπερσύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο


Σημαντική ενίσχυση στον τομέα της καθημερινότητας του Δήμου Ελασσόνας αποτελεί η προμήθεια και παράδοση του νέου υπερσύγχρονου αναρροφητικού σαρώθρου χωρητικότητας 5 κυβικών μέτρων για τον καθαρισμό των δρόμων στην πόλη και τις κοινότητες.

Το νέο αναρροφητικό σάρωθρο παραδόθηκε στην κυκλοφορία την περασμένη Τετάρτη 23 Ιουνίου και η δοκιμαστική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και των αντιδημάρχων Γ. Κατσιούρα και Ιω. Νάνου. Το κόστος απόκτησης του σαρώθρου ανήλθε στο ποσό των 210.527,20 € (με ΦΠΑ) και η προμήθειά του χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο Δήμος Ελασσόνας επενδύει μετά από πολλά χρόνια στον τομέα της καθαριότητας και ανανεώνει τον στόλο του με τα νέα οχήματα που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της υπηρεσίας. Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν παραδοθεί στο Δήμο Ελασσόνας ακόμη δύο καινούρια απορριμματοφόρα οχήματα που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Το νέο αναρροφητικό σάρωθρο παραδόθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ελασσόνας από την ανάδοχο εταιρεία «Δ. Φ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Η καθημερινότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησής μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με νέο εξοπλισμό να γίνει πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική η υπηρεσία καθαριότητας. Παραλάβαμε μία υπηρεσία καθαριότητας υποβαθμισμένη, υποστελεχωμένη και αναποτελεσματική. Ωστόσο, πετύχαμε σε λίγους μόλις μήνες να οργανώσουμε το στόλο και τις υπηρεσίες των εργαζομένων, να προσφέρουμε μέσα προστασίας και να αποδώσει η υπηρεσία τα μέγιστα. Σήμερα θέτουμε σε λειτουργία το νέο αναρροφητικό σάρωθρο που αναβαθμίζει την υπηρεσία καθαριότητας και κατ’ επέκταση τις υπηρεσίες καθημερινότητας που προσφέρει ο δήμος».

Κατά την παρουσίαση του οχήματος, παρουσία του υπεύθυνου χειριστή του δήμου, δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή χρήση του και την αξιοποίηση στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest