Το Δ.Σ. Αργυροπουλίου συμμετείχε ενεργά στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση


Το Δημοτικό Σχολείο Αργυροπουλίου έλαβε μέρος στη διαδικτυακή εκδήλωση με σκοπό τη βράβευση σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που έλαβαν μέρος ή διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς, Προγράμματα Δραστηριοτήτων, Ευρωπαϊκά Προγράμματα ή άλλες δράσεις, που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων. Η συμμετοχή των σχολείων ήταν μεγάλη.

Το σχολείο μας συμμετείχε για να παρουσιάσει τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, τη συμμετοχή σε:

 • ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e- twinning με τίτλο: «A world full of desires». Έλαβαν μέρος 9 εκπαιδευτικοί και 6 σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία.
 • Σε ένα τοπικό πρόγραμμα etwinning “Μεζεδάκια τοπικής Ιστορίας” με τη σύμπραξη σχολείων του Δήμου Τυρνάβου (δίκτυο συνεργασίας των αντίστοιχων σχολείων) για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.
 • τη διάκριση στο πανελλήνιο διαγωνισμό Bravo Schools, για την ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
 • τη διάκριση του σχολείου μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Code week 4 all και τη δημιουργία συμμαχίας.

Υπεύθυνη των παραπάνω δράσεων ήταν η κ. Θωμαή Σίσκου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Επιπλέον, το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με ποικίλες δράσεις όπως τη συμμετοχή στο 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο, με τη δημιουργία ενός διαδραστικού χάρτη, στο ερευνητικό πρόγραμμα “Ψηφιακό Αρχείο 1821” του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ), κ. ά.

Τέλος, το σχολείο μας παρουσίασε τις δύο τελευταίες δράσεις που πραγματοποίησε και συγκεκριμένα τη δραματοποίηση του δημοτικού τραγουδιού “Τα κλεφτόπουλα” με τη συμμετοχή μαθητών και τη ζωγραφική απεικόνιση προσώπων της εγγύτερης περιοχής που έχουν σχέση με την Επανάσταση έπειτα από μελέτη της τοπικής ιστορίας. Στο έργο εικονίζεται ο Νικοτσάρας, κλέφτης του Ολύμπου με δράση στην περιοχή μας και ο Ιωάννης Πέζαρος, καταγόμενος από τον Τύρναβο και σπουδαίος δάσκαλος της γνωστής Σχολής του Τυρνάβου. Στο κέντρο της τοιχογραφίας παρουσιάζονται τα σχολεία που λειτουργούσαν κατά την Τουρκοκρατία. Επιπλέον, γίνεται αναφορά, σημαντικών προσώπων που έδρασαν στο Θεσσαλικό χώρο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Εικαστική επιμέλεια: Θεολογία Γιώτσα, Μαριάννα Βασιλειάδου – Τσιότρα με τη συμμετοχή μαθητών.

Θερμές ευχαριστίες για τις παραπάνω δράσεις:

 • Αγιογραφικός οίκος «Περιγραπτός»
 • Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Σ. Αργυροπουλίου
 • Σύλλογο Γυναικών «Η Αγία Παρασκευή»
 • Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής
 • Caffee coffeat – Χρύσα και Γιώργος Χονδρός
 • Χρήστο και Νίκο Τζίμα
 • Συλλόγο Αρβαντόβλαχων Αργυροπουλίου.

 

Ευχαριστίες στον κ. Ευστράτιο Ρεπάνη, διευθυντή του Σχολείου, για τη στήριξη των δράσεων.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο με τις δράσεις του σχολείου:

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google