Δήμαρχος Τυρνάβου: Σημαντική η εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, είχε ουσιαστική και ενεργή παρουσία στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π.  2021 -2027) που διεξήχθη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητα πέντε ζητήματα: Την αύξηση των συνεταιριστικών οργανώσεων, το θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βοσκής, την εξισωτική αποζημίωση, το πρόβλημα με τους εργάτες γης και τέλος το -φλέγον για το Δήμο Τυρνάβου- θέμα της κατασκευής φωτοβολταϊκών σε μεγάλες δημόσιες εκτάσεις τα οποία δημιουργούν προβλήματα και κίνδυνο αφανισμού των κτηνοτρόφων που βόσκουν σε αυτές τις εκτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ως άκρως θετικό κρίνεται το γεγονός ότι ότι από τη Θεσσαλία ξεκίνησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον διάλογο που οδηγεί στην Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση των 20 δις ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιδίωξη και φιλοδοξία μια στρατηγική στόχευση ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο μελλοντικοί κίνδυνοι που διατρέχουν την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Ως Δήμος Τυρνάβου, έχοντας σαφή εικόνα για τις αγροτικές ανάγκες, θα συμμετάσχουμε ουσιαστικά στον διάλογο, με ξεκάθαρες θέσεις και κύριο γνώμονα την έμπρακτη ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.