Η προσπάθεια για το καλό του Τόπου μας δεν υποστέλλεται.

Γράφει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μάμμος

Στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε , μετά από δική μου εισήγηση , να μετατεθεί η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσα για την επανασύσταση του πρώην Δήμου Αμπελώνα σε επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου.

Λόγω όμως της εξέλιξης αυτής , κάποια φερέφωνα της δημοτικής αρχής , που δεν υπογράφουν τα κείμενά τους , υποστήριξαν ότι ο Μάμμος υπαναχώρησε από τις αρχικές του θέσεις για την επανασύσταση του Δήμου Αμπελώνα.

Ουδέν ψευδέστερον, αγαπητοί συνδημότες. Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τα ανώνυμα φερέφωνα , αλλά με παρρησία δηλώνω για πολλοστή φορά ότι η σημαία του αγώνα για την ανεξαρτησία του Αμπελώνα δεν υποστέλλεται, τουλάχιστον όσον αφορά στις δικές μου θέσεις και απόψεις τις οποίες εκτιμώ ότι συμμερίζεται η πλειοψηφία των κατοίκων του Αμπελώνα, τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστώ δημόσια που με εξέλεξαν ως πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο από όλες τις παρατάξεις.
Για αυτό και είναι καθήκον μου ως αιρετός να μεταφέρω και να διεκδικώ στο Δ.Σ. το καλύτερο για τον τόπο μου.

Προς αποφυγήν λοιπόν των όποιων παρανοήσεων, εσκεμμένων ή μη , ενημερώνω κάθε ενδιαφερόμενο ότι ζήτησα την απλή αναβολή της συζήτησης του εν λόγω θέματος για δύο λόγους: πρώτον, επειδή θεώρησα σωστό η συζήτηση επί ενός τόσο σοβαρού θέματος να γίνει σε δια ζώσης συνεδρίαση του ανώτατου δημοτικού Οργάνου και, δεύτερον, επειδή επίσης θεώρησα σωστό να εμπλουτίσω με περαιτέρω επιχειρήματα την άποψη της ανεξαρτητοποίησης του πρώην Δήμου Αμπελώνα, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να μπορέσει να μορφώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη άποψη και εικόνα επί του θέματος.

Στο πλαίσιο αυτό, είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω δημόσια τον επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, κ. Στέλιο Ροντούλη, και την δημοτική σύμβουλο της “Συμπολιτείας”, κ. Ρούλα Σουρλατζή, γιατί ζήτησαν η συζήτηση για την επανασύσταση του Δήμου Αμπελώνα να γίνει στο δημοτικό κατάστημα του Αμπελώνα και μάλιστα σε μια ειδική μονοθεματική
συνεδρίαση, πρόταση που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνω και στο Τοπικό Συμβούλιο Αμπελώνα, διότι συζήτησε την πρότασή μου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε την διερεύνηση των παραμέτρων επανασύστασης του Δήμου Αμπελώνα, χαράζοντας μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του μαραμένου τόπου μας. Εξάλλου, η απόφαση αυτή του Τοπικού Συμβουλίου είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί στα προαναφερθέντα ανώνυμα φερέφωνα, χωρίς περαιτέρω δικά μου σχόλια.