Ο Τύρναβος αλλάζει…


Από τον Γιάννη Κόκουρα, δήμαρχο Τυρνάβου

Αποτελεί γεγονός πως ο Τύρναβος, ο Αμπελώνας και εν γένει όλος ο Δήμος Τυρνάβου διαχρονικά αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υποδομών. Την δύσκολη αυτήν κατάσταση επέτεινε η 10ετής οικονομική κρίση, η οποία ουσιαστικά πάγωσε οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στην περιοχή, με φωτεινή εξαίρεση τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από την πρώτη ημέρα έναρξης της θητείας μας ως νέα δημοτική αρχή θέσαμε έναν βραχυπρόθεσμο και έναν μακροπρόθεσμο στόχο.

Έτσι αφενός προβήκαμε στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου εφαρμόζοντας επιτυχώς ένα πρωτόγνωρου μεγέθους πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών καθιστώντας πλέον τον Δήμο Τυρνάβου οικονομικά νοικοκυρεμένο, αφετέρου θέσαμε ως έναν εκ των κεντρικότερων στόχων μας τα έργα υποδομής και πνοής για τον Δήμο μας. Πράγματι διεκδικήσαμε και διεκδικούμε κάθε δυνατό πόρο κυνηγώντας κάθε έργο που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής του συνδημότη. Και μπορεί η συγκυρία να μην ήταν ευνοϊκή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πλην όμως ήδη υπάρχουν τα πρώτα απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Ήδη τα πρώτα σημαντικά έργα έχουν δρομολογηθεί και η εικόνα του Δήμου μας αλλάζει καθοριστικά:


Η Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου δημοπρατείται, η αστική ανάπλαση Τυρνάβου ξεκίνησε, πραγματοποιείται ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας, δημοπρατήθηκε η αστική οδοποιία Τυρνάβου, δημοπρατήθηκε ήδη το Πολιτιστικό Κέντρο του Αμπελώνα, έξι σχολεία αναβαθμίζονται ενεργειακά, έξι παιδικές χαρές παραδόθηκαν ήδη, ενώ υπογράφηκε η σύμβαση για το Αθλητικό Κέντρο του Αμπελώνα. Δύο νέα γήπεδα στο Αργυροπούλι και στο Δαμάσι πρόκειται να κατασκευασθούν, καθώς προβλέπεται και η ανακατασκευή των δύο ήδη υπαρχόντων γηπέδων στο Πολυδύναμο.
Επιπλέον έχουμε καταθέσει προτάσεις για σημαντικότατα έργα μέσω του Προγράμματος «Τρίτση» και αναμένονται θετικότατες εξελίξεις.

Η προσπάθεια είναι καθημερινή, συνεχής και αδιάκοπη. Παράλληλα ο καταστροφικός σεισμός της 3ης Μαρτίου 2021 διομολόγησε σειρά εξελίξεων για νέα μεγάλα έργα στην περιοχή. Ενδεικτικά κατασκευάζεται ήδη ένα νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι, ενώ πρόκειται να κατασκευαστούν δύο νέα σχολεία στα Δένδρα και Πλατανούλια. Δεν θα ήταν υπερβολή, λοιπόν, να αναφέρουμε πως σε κάθε άκρη του Δήμου Τυρνάβου θα πραγματοποιούνται σπουδαίες εργασίες.

Εξαιρετικές αλλαγές συντελούνται και φιλοδοξούμε πως σύντομα η εικόνα του Δήμου μας θα έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο και οι συνδημότες μας θα απολαμβάνουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Υλοποιούμε έτσι, μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο, τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας για μετρήσιμη, χειροπιαστή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του Δήμου μας.
Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλυτέρευση κάθε περιοχής του Δήμου μας. Όλοι μαζί θα εργασθούμε ατενίζοντας το μέλλον του Δήμου μας με αισιοδοξία.

Εφημερίδα Ελευθερία

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest