Καλούμε τον Διοικητή της 5 ΥΠΕ να ανανέωση της συμβάσεις μας

Καλούμε τον Διοικητή της 5 ΥΠΕ να το ξανασκεφτεί και να ανανέωση της Συμβάσεις μας, Όπως έκαναν και οι άλλες ΥΠΕ σε όλοι την Ελλάδα. Αντίθετα με αυτό που κάνει θα οδηγήσει στην ανεργία τους 90 εργαζόμενους συμβασιούχους ΣΟΧ υπαλλήλους της σε φύλαξη και καθαριότητα των Κέντρων υγείας και ΤΟΜΥ.

Η 5 ΥΠΕ αφήνει τις συμβάσεις μας να λήξουν αδιαφορώντας για εμάς για το πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Αντίθετα προτάσσει τα ιδιωτικά συμφέροντα. Θέλοντας να δώσει της δουλειές μας σε ιδιώτη.

Για αυτό να το ξανασκεφτεί και να ανανέωση της συμβάσεις μας έως 31/12/2021 όπως λέει και το Προεδρικό Διάταγμα. αλλά και όπου μας είχαν υποσχεθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Εδώ και ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είμαστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφέραμε πάρα πολλά στο σύστημα υγείας σε μία πολύ δύσκολη υγειονομικοί συγκυρία αποκτήσαμε την απαραίτητη εμπειρία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η πανδημία δεν έχει τελειώσει. και αντί η 5 ΥΠΕ να μας ανανεώσει για αυτήν την προσφορά αφήνει της συμβάσεις μας να λήξουν και έτσι η αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος να απολύονται. Εμείς ζητάμε να μας ανανεώσει της συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2021 όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που εξέδωσε το υπουργείο υγείας και ακολούθησαν όλες η δομές υγείας στην χώρα ανανεώνοντας τους συμβασιούχους τους έως 31/12/2021.

Επιτροπή Συμβασιούχων των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ της 5η ΥΠΕ