Περιφερειακό ιατρείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη, παρουσία και του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Τσαούση.

Ειδικότερα, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η σύσταση Περιφερειακού Ιατρείου στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, έπειτα από συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας με τον Δήμο Τυρνάβου.

Πράγματι, η συντονισμένη προσπάθεια Υγειονομικής Περιφέρειας και Δήμου Τυρνάβου απέδωσε καρπούς, καθώς εγκρίθηκε η σύσταση περιφερειακού ιατρείου από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Τυρνάβου θα διαθέσει τον χώρο στέγασης του νέου ιατρείου, το οποίο είναι δωρεά της Αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Έτσι, επισφραγίζεται και τυπικά το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του Δαμασίου και εν γένει τους δημότες του Τυρνάβου.

Επίσης, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή μας.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά -έμπρακτα μάλιστα- η άριστη συνεργασία ΥΠΕ και Δήμου Τυρνάβου.

Σε δηλωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ανέφερε τα εξής:

« Από τη πρώτη στιγμή της θητείας μας, ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Έτσι, μετά την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στον Βρυότοπο, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ δημιουργούμε την τρίτη μόνιμη δομή υγείας στον Δήμο μας. Ειδικότερα, μετά το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και το Περιφερειακό Ιατρείο Αμπέλωνα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Περιφερειακό Ιατρείο Δαμασίου. Ένα ιατρείο που ξεκίνησε από πρόταση του Δημάρχου προς την Αποσταγματοποιία Τσιλιλή για την δωρεά ενός πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου, κάτι που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενοι που το ιατρείο θα παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και μάλιστα πρόκειται για έργο όχι παροδικό, μα θα λειτουργεί μόνιμα. Ευχαριστούμε θερμά τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και την 5η ΥΠΕ. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στο Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα αποφάσισε την παραχώρηση του εν λόγω οικίσκου. Δήμος και Πολίτεια παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.»

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com