Αυτοψία σε ελαιόδενδρα και ροδιές από τον ΕΛΓΑ

Αυτοψία σε ελαιόδενδρα και ροδιές από τον ΕΛΓΑ

Αυτοψία στα ελαιόδεντρα και τις ροδιές του Δήμου Τεμπών για τις επιπτώσεις από τους παγετούς του Φεβρουαρίου «ΜΗΔΕΙΑ» και τους όψιμους του Μαρτίου και Απριλίου, έκανε ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Λιόντος.

Η επίσκεψη στις πληττόμενες περιοχές έγινε μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη. Ζημιές διαπιστώθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο, αλλά και μειωμένη ανθοφορία, ως συνέπεια του ισχυρού παγετού του Φεβρουαρίου, αλλά και των όψιμων παγετών του Μαρτίου και Απριλίου που επικράτησαν στην περιφέρεια του δήμου Τεμπών.

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Παν. Γκατζόγιας, κ. Αθαν. Καραναστάσης και κ. Γ. Νικολάου, οι πρόεδροι Γόννων, Ελάτειας, Πουρναρίου και Συκουρίου κ. Γ. Μπανιώρας, κ. Ιωάνν. Ζάρρας, κ. Ιωάνν. Μακρής και Μιχ. Γκουντής αντίστοιχα, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλης Λιόντος και πολλοί παραγωγοί.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, ανέφερε: «Και άλλες καλλιέργειες, ελιάς και ροδιάς, χτυπήθηκαν από τους όψιμους παγετούς που επικράτησαν στην Περιφέρεια του Δήμου Τεμπών. Σε σύσκεψη με τους Γεωπόνους του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση και έγινε αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Ο Υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προϊσταμένους του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας, προκειμένου να συνδράμουν με συγκεκριμένες ενέργειες στη στήριξη των πληττόμενων παραγωγών του δήμου μας. Η τοπική οικονομία βασίζεται στον αγροκτηνοτροφικό τομέα και ως δημοτική Αρχή στεκόμαστε στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών μας που έχουν πληγεί, διεκδικώντας την οικονομική τους στήριξη», τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών.

IMG 6e5cb71ce29a3ee317d3334538af5490 V - Αυτοψία σε ελαιόδενδρα και ροδιές από τον ΕΛΓΑ

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Αυτοψία σε ελαιόδενδρα και ροδιές από τον ΕΛΓΑ
Αγροτικά - Κτηνοτροφικά Δήμος Τεμπών Νομός Λάρισας