Εικόνες από την έκρηξη στο αποστακτήριο του Τυρνάβου (φωτο-βίντεο)

Αποκλειστικές φωτογραφίες λίγο μετά την έκρηξη που έγινε σε αποστακτήριο του Τυρνάβου -όταν έσκασε ο άμβικας σε ένα από τα καζάνια του- φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Ήταν λίγο μετά τις 9:30 το πρωί όταν έσκασε το ένα από τα καζάνια που χρησιμοποιείται για την απόσταξη του ούζου. Εκείνη την ώρα στους χώρους παραγωγής του αποστακτηρίου βρίσκονταν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης.

Στον έναν από τους άμβικες υπήρξε διαρροή με αποτέλεσμα να διαρρεύσει αλκοόλη, η οποία ήρθε σε επαφή με το φλόγιστρο του μηχανήματος με αποτέλεσμα να προκληθεί η έκρηξη. Από αυτήν, σημειώθηκαν αρκετές υλικές ζημιές.

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες ντοκουμέντο του newsit.gr, τα προστατευτικά πυρότουβλα που ήταν γύρω από το καζάνι υποχώρησαν και έπεσαν στο έδαφος, ενώ σημειώθηκαν κι άλλες υλικές ζημιές.

Από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένα πυκνό σύννεφο, με αποτέλεσμα οκτώ άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν κάποια αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα τον ιδιοκτήτη του αποστακτηρίου μετά την έκρηξη, λειτούργησε ο μηχανισμός ασφαλείας του κτιρίου και μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική, σε 15λεπτά από το γεγονός, οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης είχαν περιορίσει την πυρκαγιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες της επιχείρησης.

Αφού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, πλέον οι υπεύθυνοι του αποστακτηρίου προχωρούν στις αποκατάσταση των ζημιών.

Αγγελος Λαμπίδης

Πηγή: newsit.gr

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com