1ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ E-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Δ.Ε.Θ.

Σήμερα το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο, με τίτλο “Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών”, με στόχο την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της Ελληνικής Επανάστασης για τη διαμόρφωση της σημερινής μας ταυτότητας.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων και τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομές (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων), στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Συμμετείχαν πολλά σχολεία της Θεσσαλίας και παρουσίασαν τις εργασίες τους ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μακρή, ο Γ.Γ. Π/θμιας, Δ/θμιας και Ειδικής Αγωγής κος Αλ. Κόπτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας κος Γ. Δοδοντσάκης, οι Δ/ντές/ντρια Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων και ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κος Βασ. Κωτούλας.

Το σχολείο μας συνδέθηκε ζωντανά με το συνέδριο και μαθητές/τριες της Στ΄τάξης παρουσίασαν το διαδραστικό χάρτη με τα ενσωματωμένα βίντεο των παραδοσιακών χορών που δημιούργησαν στα πλαίσια του συγκεκριμένου εορτασμού. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν η κα Θωμαή Σίσκου, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου και η κα Θεολογία Γιώτσα, εκπαιδευτικός Α΄τάξης.

1821-2021 Παραδοσιακοί χοροί -Δ.Σ.Αργυροπουλίου

https://www.thinglink.com/card/1448698680872796161