ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Τ.Κ ΦΑΛΑΝΗΣ

Ο ΔΙΕΥΘ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΤ.ΥΠ Θ. ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΣΕ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

5 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΛΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Καραμανλή

Την διαβεβαίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές» Θανάση Γιάνναρη ότι η ΚΤ.ΥΠ είναι έτοιμη να διαθέσει άμεσα πέντε αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο με WC και μία τουαλέτα για ΑΜΕΑ, για την προσωρινή στέγαση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Φαλάνης, μόλις ο Δήμος Λαρισαίων ολοκληρώσει τις απαραίτητες υποδομές, γνωστοποίησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας σε εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου Φαλάνης. 

Ως γνωστόν, το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης «χτυπήθηκε» από το σεισμό του Μαρτίου και υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

Αναλυτικότερα, οι κκ. Κώστας Λυγούρας Πρόεδρος της Τ.Κ Φαλάνης, Ρένος Καρυώτης αν. Πρόεδρος Τ.Κ Φαλάνης και Θανάσης Μαλαμάς Σύμβουλος Τ.Κ Φαλάνης, επισκέφθηκαν τον Χρήστο Κέλλα και τον ενημέρωσαν για τους κινδύνους που κρύβει η συστέγαση του Δημοτικού με το Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοιού και την αναστάτωση που προκαλεί στη ζωή των μαθητών η εναλλάξ βάρδια (πρωί -απόγευμα).    

Από την πλευρά του, ο Λαρισαίος πολιτικός, μετέφερε στους κατοίκους της Φαλάνης την διαβεβαίωση που του παρείχε, σε κάτ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ κ. Γιάνναρης, ότι “ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για τα δημόσια κτίρια, δύναται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία προσωρινών συνθηκών στέγασης των μαθητών, εφόσον ο δήμος Λαρισαίων ολοκληρώσει τις υποδομές που απαιτούνται (πρόσβαση σε δίκτυο νερού, ρεύματος, αποχέτευση) και κατασκευάσει την τσιμεντένια βάση που χρειάζονται οι οικίσκοι”.     

Ακόμη, ο κ. Κέλλας ζήτησε από τον κ. Γιάνναρη να ενημερωθεί για τις διαδικασίες κατασκευής ενός νέου λειτουργικού και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος, για τους μαθητές της Φαλάνης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας να σημειώνει ότι “η ΚΤ.ΥΠ δύναται να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη πρότυπης ολοκληρωμένης μελέτης για 12θέσιο σχολικό κτίριο, υπό την προϋπόθεση ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα αποστείλει ολοκληρωμένο φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά”.

Αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης του σχολικού συγκροτήματος, συμφωνήθηκε ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ Φαλάνης ευχαρίστησαν τον κ. Κέλλα για το έντονο ενδιαφέρον του σχετικά με την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των μαθητών, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία μέχρι και την οριστική επίλυση του προβλήματος.