Με πρόταση της ΣυνΠολιτείας το Δ.Σ συζητά για τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών


Με πρόταση της ΣυνΠολιτείας, την οποία αποδέχτηκαν όλες οι παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.

Η ΣυνΠολιτεία έθεσε υπ’ όψιν των άλλων παρατάξεων το παρακάτω κείμενο ως βάση συζήτησης – απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

«Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η παράδοση δημόσιας και δημοτικής γης καθώς και η έγκριση φωτοβολταϊκών  εγκαταστάσεων  σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν  τα κριτήρια που θέτουν οι τοπικές κοινωνίες και χωρίς να το επιτρέπει η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.


Η χρήση καινοτόμων εφαρμογών  και των προκλήσεων της εποχής  πρέπει να εντάσσονται στην υπηρεσία των πολλών και όχι αποκλειστικά στην τροφοδότηση της ιδιωτικής κερδοφορίας. 


Ζητάμε η  αξιοποίηση της  τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών και η εγκατάστασή τους σε δημόσια ή δημοτική γη να γίνεται  μόνον όταν υπηρετείται το σύνολο της κοινωνίας και φυσικά δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις για υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες που στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη (όπως η δέσμευση αξιοποιήσιμης  γης από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) και  μόνον όταν δεν θα υπάρξει καμιά  υποβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου».

ΣυνΠολιτεια   δημ. παρ. Δήμου Τυρνάβου

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest