ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Α. Γιαννόπουλος: Περι σεβασμού του Δημοτικού Συμβουλίου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο τοποθέτηση του κ. Ροντούλη όπου με εγκαλεί για δήθεν μη θεσμική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέροντας μάλιστα μεταξύ άλλων ότι αίρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Αν και έχω αποφασίσει, σεβόμενος την ύψιστη θεσμική ιδιότητα που μου ανατέθηκε να αποφεύγω να απαντώ σε σχόλια μικροπολιτικού τύπου και αν και αντιλαμβάνομαι την δυσχερέστατη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Ροντούλης αναγκάζομαι να του απαντήσω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Συγκεκριμένα επί τεσσάρων ζητημάτων που εσφαλμένα διαμαρτύρεται ο κ. Ροντούλης.

Σχετικά με το αίτημα περί συγκρότησης επιτροπής σεισμοπλήκτων το αίτημα θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση σε προσεχές τακτικό συμβούλιο.

Σχετικά με το αίτημα να του δοθεί κατάλογος με τις απευθείας αναθέσεις της οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας το αίτημά του έχει ικανοποιηθεί  καθόσον οι υπηρεσίες του έχουν αποστείλει ήδη το σύνολο σχεδόν του  υλικού.

Σχετικά με τις αναφερόμενες παραιτήσεις της 31-12-2020 τόσο το γραφείο αιρετών όσο και εγώ προσωπικά δεν έχουμε λάβει επίσημα γνώση τέτοιων παραιτήσεων.

Τέλος σχετικά με το αίτημά του περί πρόσβασης σε κοινό και δημοσιογράφους  της παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απολύτως σαφές πως δεν πρόκειται για πολιτικό ζήτημα αλλά για ζήτημα τεχνικής φύσεως διότι η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε (πλατφόρμα δημοσίου) δεν επιτρέπει τη σύνδεση προσώπων χωρίς πιστοποίηση.

Όλα αυτά φυσικά τελούσαν σε γνώση του κ. Ροντούλη 

Συνεπώς η κίνησή του αυτή δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μια προσπάθεια φθηνού αποπροσανατολισμού ώστε να κρύψει τα δικά του τεράστια πολιτικά προβλήματα.

Γιατί άραγε από όλη τη Δράση Πολιτών ο μόνος που συμμετείχε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο κ. Ροντούλης; 

Γιατί άραγε οκ. Ροντούλης αποχώρησε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο; μήπως απλά δεν ήθελε να τοποθετηθεί για τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Είναι σαφές πως συμπεριφορές όπως αυτές του κ. Ροντούλη ευτελίζουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των  πολιτών που επιθυμούν λύση στα προβλήματά τους και όχι στείρα αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση είναι κοινή πεποίθηση πως στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου τουλάχιστον επί Προεδρίας μου και παρά την πανδημία του κορονοιού που εδώ και ένα χρόνο δεν επιτρέπει τις δια ζώσης συνεδριάσεις λειτουργεί ομαλά δημοκρατικά με σεβασμό σε κάθε άποψης και ουσιαστική  παραγωγή έργου. 

Προσωπικά, θα συνεχίσω να επιτελώ τον θεσμικό ρόλο σεβόμενος κάθε δημοτικό σύμβουλο, κυρίως όμως σεβόμενος κάθε δημότη.

 

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest