Δαμάσι: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σχολείου

Το φιλόδοξο σχέδιο της άμεσης ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι ώστε να αντικαταστήσει το παλαιό που είχε υποστεί τεράστιες φθορές σπό τον σεισμό υλοποιείται τάχιστα.

Ειδικότερα οι εργασίες από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου ξεκίνησαν!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες του Δήμου μας προέβησαν σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα και άψογα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ενδεικτικό της ταχύτατης διαδικασίας είναι πως την ίδια ημέρα που εκδόθηκε η Άδεια, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετέφερε τα μηχανήματα και ξεκίνησε τις εκσκαφές, διαδικασία και εργασίες που έγιναν υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Σακούτσιου.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς στους υπαλλήλους του Δήμου Τυρναβου και δη της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως επίσης ευχαρίστησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο Παιδείας για την γρήγορη  διεκπεραίωση όλων των εγκρίσεων για να εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια.

Πλέον, λοιπόν, στη θέση του παλαιού χτίζεται ήδη ένα νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο.

Υπενθυμίζουμε ότι την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο επλήγη από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, ζήτησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που κατασκευάζει τον Ε65), ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Συνεπώς, ένα έργο απολύτως αναγκαίο υλοποιείται τάχιστα και θα δοθεί έτσι ήδη από την ερχόμενη σχολική χρονιά οριστική λύση στο πρόβλημα, με την ανέγερση ενός σύγχρονου και ασφαλέστατου Δημοτικού Σχολείου.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com