ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ο Δήμος να χορηγεί πρωϊνό-πρόγευμα στους μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών


Σε λίγες ημέρες οι μικροί μαθητές των χωριών Δαμασίου, Δένδρων και Πλατανουλίων θα εγκατασταθούν στους χώρους του πρώην διεθνούς σχολείου Λάρισας, δίπλα στο στρατόπεδο Τυρνάβου. Σωστή η επιλογή γιατί οι εγκαταστάσεις του μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των σχολείων.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Για τους μαθητές θα αποτελέσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία μιας και θα βρίσκονται σε ένα χώρο μακριά από τον γνώριμο χώρο, του δικού τους σχολείου. Θα τους λείψει το σχολείο του χωριού τους, γιατί αυτό, δεν ήταν σημείο αναφοράς μόνο για την σχολική ζωή αλλά και συνάντησης για παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες.

Για να είναι το νέο σχολικό περιβάλλον βιώσιμο και φιλικό, χρειάζεται να γίνουν ουσιαστικές και χρηστικές ενέργειες. Θεωρώ πως μια από αυτές είναι να χορηγεί ο Δήμος το πρόγευμα σε όλους τους μαθητές. Αντιμετωπίζεται έτσι μια ανάγκη των μαθητών και ταυτόχρονα λύνεται ένα πρόβλημα για τις οικογένειες που ετοιμάζουν τα παιδιά τους για το σχολείο.

Εμείς οι υπόλοιποι δεν κατανοούμε την μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα των σεισμόπληκτων. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα προβλήματα που έχει η οικογένεια όταν μεγαλώνει το παιδί της στο κοντέϊνερ. Ας δώσουμε στα παιδιά αλλά και στους γονείς το μήνυμα πως είμαστε δίπλα τους και νοιαζόμαστε γι’ αυτούς. Γιατί τώρα μετά την λήξη της ‘’παρέλασης’’ των επισήμων από τα χωριά, ο χρόνος γίνεται αμείλικτος. Και δυστυχώς πολλοί και για πολλά χρόνια θα βλέπουν το κατεστραμμένο σπίτι τους από το παράθυρο του κοντέϊνερ.

Νομίζω πως η χορήγηση μικρογεύματος στους μαθητές είναι μια κίνηση με μικρό οικονομικό κόστος αλλά με μεγάλη αξία.

Γράφει ο Τσιόπας Χρήστος

δημοτικός σύμβουλος ΣυνΠολιτείας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest