ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ελασσόνα: Εκοιμήθη η Ηγουμένη Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας


Θλίψη στην κοινωνία της Ελασσόνας, αλλά και εν γένει της Θεσσαλίας, προκάλεσε η είδηση εκδημίας της ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ευλογίας Μοναχής, η οποία υπήρξε μία από τις πιο σεβάσμιες μορφές του τοπικού μοναχισμού.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Tι Νέα Λάρισα;» η ηγουμένη είχε διασωληνωθεί για κορωνοϊό σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και αποσωληνώθηκε πριν λίγες ημέρες, εμφανίζοντας σημάδια ανάκαμψης, αλλά δυστυχώς χθες βράδυ υπέστη πνευμονική εμβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, στην Ελασσόνα, παρέμεινε κλειστή για κάποιες εβδομάδες, καθώς είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος:

«Με αισθήματα ψυχικής οδύνης αγγέλλεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, η πρός Κύριον εκδημία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης ΕΥΛΟΓΙΑΣ μοναχής.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπούσης Γεροντίσσης θα τελεσθεί αύριο  Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στο κοιμητήριο της Μονής.

Να σημειωθεί πως η ιερά εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί βάσει των περιοριστικών μέτρων προστασίας κατά του covid19.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως».

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest