Η απόφαση του Δ.Σ. Τυρνάβου για τις Λαϊκές Αγορές να γίνει πράξη

tirnavos drash politwn rontoulis 737x440 - Η απόφαση του Δ.Σ. Τυρνάβου για τις Λαϊκές Αγορές να γίνει πράξη
Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μετά από προτάσεις δύο δημοτικών Παρατάξεων ( της “Πόλης που θέλουμε” και της “Δράσης Πολιτών”), το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου αποφάσισε , κατά πλειοψηφία ( με την αρνητική ψήφο της Παράταξης του κ. Κόκουρα και το λευκό της “Λαϊκής Συσπείρωσης”) , την δραστηριοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στις Λαϊκές Αγορές του Τυρνάβου ( παραγωγοί και μικροπωλητές ) ,
σπάζοντας τη διάταξη που αναφέρεται στην εκ περιτροπής απασχόληση, το γνωστό 50%-50%.

anigif tirnavos emporikos - Η απόφαση του Δ.Σ. Τυρνάβου για τις Λαϊκές Αγορές να γίνει πράξη

Με άλλα λόγια, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου αποφάσισε την λειτουργία παράλληλων Λαϊκών Αγορών σε Τύρναβο και Αμπελώνα , για όσο χρόνο λειτουργούν οι απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού, έτσι ώστε κανένας εργαζόμενος στις Λαϊκές του τόπου μας να μην μένει άνευ εργασίας, μέσα στη δύσκολη υγειονομική συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε.

Όσον αφορά , μάλιστα, στη χωροθέτηση των παράλληλων Λαϊκών Αγορών , μολονότι ακούστηκαν κάποιες πρώτες σκέψεις, το θέμα μένει να ρυθμιστεί και να αποκρυσταλλωθεί μετά από τον διάλογο που πρέπει να γίνει και με τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων στις Λαϊκές.

Εμείς πάντως, ως “Δράση Πολιτών”, στο ζήτημα της χωροθέτησης ,θα κινηθούμε με γνώμονα το αδιάσπαστο της ολότητας μιας Λαϊκής Αγοράς, δηλαδή θα προτείνουμε να διαφυλαχθεί η ενότητα της λειτουργίας της. Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει ότι η παράλληλη Λαϊκή του Τυρνάβου θα μπορούσε να χωροθετηθεί στον δρόμο έμπροσθεν του Γηπέδου, έτσι ώστε και οι κατάλληλες υποδομές να υπάρχουν και η ενότητα της Λαϊκής να διαφυλαχθεί, και ταυτοχρόνως η τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων να ικανοποιηθεί.

Τούτων δοθέντων, καλούμε την δημοτική αρχή, μολονότι μειοψήφισε , να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να καλέσει τις δημοτικές Παρατάξεις και τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στις Λαϊκές του Τυρνάβου, για να συζητήσουν το θέμα της χωροθέτησης των παράλληλων Λαϊκών, για όσο διάστημα βέβαια ισχύουν τα περιοριστικά λόγω κορωνοϊού μέτρα.

Ροντούλης Στέλιος
Επικεφαλής “Δράσης Πολιτών”
24/4/2021.

tirnavos drash politwn rontoulis e1619450808489 - Η απόφαση του Δ.Σ. Τυρνάβου για τις Λαϊκές Αγορές να γίνει πράξη

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Η απόφαση του Δ.Σ. Τυρνάβου για τις Λαϊκές Αγορές να γίνει πράξη

kontogiannis miltos tyrnabos lebites - Η απόφαση του Δ.Σ. Τυρνάβου για τις Λαϊκές Αγορές να γίνει πράξη