Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

#ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου για το αν οι εκτάσεις στις οποίες εγκαθίστανται ή πρόκειται να εγκατασταθούν τα ιδιωτικά φωτοβολταϊκά πάρκα είναι δημοτικές, δημόσιες ή ιδιωτικές και για το αν βρίσκονται σε περιοχές που θωρούνται βοσκότοποι ή είναι περιοχές που μπορούν να αναπτυχθούν καλλιέργειες ή κτηνοτροφικές μονάδες απευθύνει ο επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε Σάμερ-Αθανάσιος Αμάρι. Στο κείμενό του αναφέρει:

“Στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας αναμένεται να συζητηθεί η έγκριση ή μη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 70 MW σε έκταση γης με στοιχεία Α1,Α2,Α3,…Α11,Α12,Α1 εμβαδού 1.772.314,00 τ.μ. στη θέση “Λυκοφωλιά” και υποσταθμού ανύψωσης μέσης/υψηλής τάσης σε γήπεδο με στοιχεία 1,2,3,4 έκτασης 14.516,325 τ.μ. στη θέση “Λοτόμοι”, της εταιρείας HELIOTHEMA ENERGY SINGLE MEMBER S.A., εκτός σχεδίου, εντός ΓΠΣ Δ.Ε. Τυρνάβου, στην Τ.Κ. Δαμασίου.

Το συγκεκριμένο θέμα εγείρει ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει άμεσα η δημοτική αρχή για να μη βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις.

Πρώτα από όλα για το αν η επένδυση γίνεται σε δημόσια, δημοτική ή ιδιόκτητη έκταση.
Επίσης με δεδομένο ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου αλλά και του δήμου Τυρνάβου γενικότερα έχουν γίνει πολλές αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών θα πρέπει να γνωρίζουμε αν αυτές οι επενδύσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή ή αν η γη στην οποία εγκαθίστανται ή πρόκειται να εγκατασταθούν τα πάρκα είναι γη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοσκότοπος ή για την ανάπτυξη καλλιεργειών ή κτηνοτροφικών μονάδων.

Είναι ζητήματα που χρίζουν άμεσων απαντήσεων και θα πρέπει η δημοτική αρχή να μας ενημερώσει άμεσα”.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest